Szellemi, vagy fizikai?

2017.08.04 13:03

Szellemi, vagy fizikai?

 

Mostanában teljesen belemerültem az esetleges fizikai gyógymódokba. Már ott tartok, hogy kést akarok, de azonnal! Most nem részletezem, hogy minden betegség lelki eredetű, pedig igen, és ez is az. Ez is üzen valamit, amit nem értek, de már nem számít, sőt, már az okai sem érdekelnek. Ezt a kis puklit is el lehetne tüntetni szellemműtéttel, agykontrollal, stb., de ez a csaknem hároméves konkrét fizikai szenvedés annyira megviselt, lemerített, hogy most nincs türelmem ehhez. Kést akarok, amely egy csapásra megoldja a gondot, kivágja belőlem a rossz gondolatok írmagját, aztán majd megint folytatom, ahogy tudom. Most drasztikus változásra van szükségem, amit érzek, látok, ahhoz, hogy új útra térhessek.

Az élet ezen a fizikai szinten csak játék, színjáték, amelyet mi alakíthatunk, formálhatunk, akár meg is változtathatunk, de ezt oly könnyű elfelejteni, s ha már figyelmen kívül hagyjuk, pillanatok alatt szó szerint véresen komolyra fordul. Képesek vagyunk belesüppedni az anyagba és nem látni az összefüggéseket. A jobb oldal a jövő. Nekem szinte minden betegség jobb oldali. Tehát nem látom a jövőt, vagy csak nagyon sötéten. A jövőért aggódom és nem a jelennek élek. Érdekes, pedig elméletben tudom, mégsem úgy csinálom. Ilyenkor nehéz elképzelni, hogy a lelkek sorban állnak azért, hogy ide leszülethessenek. Ezt akarják megélni? Igen. Érezni akarnak. Jómagam is ragaszkodom a fizikai létezéshez, még ilyen keserves kínok között is.

Ekkor futottam bele egy idézetbe: „Erődet akkor veszíted el, ha nem döntesz. A lezáratlan ügyeid elszipkázzák erőkészleteidet, felőrlik az egészségedet is. Amíg a döntésképtelen helyzetben állsz, pingpongozol mindkét lehetőség között, az dupla energiádat emészti fel. Az sem túl szerencsés, ha olyan élethelyzetben élsz, ami már nem szolgál téged. Minden nap emlékeztet rá, hogy nem a helyeden vagy. Ha olyan személyekkel tartod a kapcsolatot, akik érzelmi zsarolók, akkor végképp csapdába kerültél. Az érzelmi zsarolásnak nagyon sok árnyalata van, aki okos, még a szeretet mögé is képes berejteni. Pedig csak fent akarja tartani a függőségi viszonyt (legyen ez anyagi, érzelmi, kiszolgáltatottsági, bármi), mert az "energiaforrása" e nélkül kimerül. A túlhordott élethelyzetek, a lezáratlan ügyek, a meg nem hozott döntések, a ki nem mondott szavak, mind, mind merítenek. Ha úgy érzed, valamit nem tudsz megoldani, lemerülsz. Pedig megoldás mindig van. Kell egy döntés és kell egy lépés, és máris megszűnt a helyzet adta függőségi viszony.

Ha vissza akarod szerezni az erődet, akkor lépj ki a megrekedt helyzetekből. Akárhányszor felismered, hogy topogsz, lépj. Bármilyen félelmetesnek is tűnik, a teremtés megajándékozza a bátrakat. Az első lépést követően azonnal jön a segítség. Arról nem is beszélve, hogy a lépést követően fellépő energiabomba átsegít mindenen.”

Igaz lehet, sőt, nagyon is az. Bár nem értem akkor a másik tanítást, miszerint ott vagyunk, ahol lennünk kell. Mindenki jó helyen van. Csupán el kell fogadni, hogy itt a helyed. Érdekes…