Hartmann hálók, vízerek és társaik

2016.03.14 09:59

Hartmann hálók, vízerek és társaik

Amióta, most már kb. harminc éve gőzerővel kutatom a tökéletes természetes gyógymódokat, rengeteg hihető és bizonyított elméletbe futottam bele. Azt tapasztaltam, hogy egy-egy elmélet felfedezői meggyőző érvekkel és ok adatokkal alá is támasztották az elméletüket, és ha valaki rendíthetetlenül hitt bennük, akkor meg is gyógyult tőlük, ezért egyre több követője akadt, ami tovább erősítette a belé vetett hitet, vagyis az elmélet helyességét. Viszont az is igaz, hogyha az elmélet nem teljes körű, nem fogja át az egész rendszert, akkor „A kivételek erősítik a szabályt alapon” mindig lesznek olyanok, akikre nem hat a rendszer. Miért? Nos, ennek megértéséhez kukkantsunk bele néhány elméletbe dióhéjban. Azért dióhéjban, mert ebben a könyvsorozatban (Élettusa I. – II., Mindenből van kiút, A lótusz szirmai I.-II.) már szinte minden főbb elméletet érintettem.  Kezdjük mindjárt a végső felismerésnél, ami a legalapvetőbb dolog ahhoz, hogy megértsük a gyógymódok működési elvét: minden energia. MINDEN energia. Kutatók évszázadokig keresték az anyag legkisebb részecskéit, mire felfedezték, hogy az anyag valójában nem is anyag, hanem energia. Az anyag nagy sűrűségű energia. Mi az energia? REZGÉS. Vagyis folytonos mozgás. Szerintem azért mozog folyton, mert pillanatról pillanatra teremtődik, teremtjük meg, a rezgés maga a teremtés. Mivel teremtünk? A gondolataink által beindított folyamattal, vagyis a tudat hozza létre az anyagot. A rezgést különböző jelenségek kísérik. Rezgés közben az energia hangot ad, fényt bocsát ki és színe is van. Attól függően, milyen magas a rezgése, más és más a hangszín, a hangerő, a szín, és a fényerősség is. Nos, akkor most már az is teljesen érthető, hogy ha minden energia, vagyis rezgés, akkor minden mindennel összefügg, hat, kihat egymásra. Egyik rezgés megváltoztatja a másikat, ahogy a nagy mennyiségű forró víz megolvasztja a jeget, vagy ha a jégből van több, a jég fagyasztja meg a forró vizet. És most nézzünk néhány alternatív gyógymód elméletet:  

Kristálygyógyászat: A kristályok energiájával gyógyít, vagyis azok rezgése állítja helyre a „beteg” testrész rezgését. Szinte mindenki érezte már, mennyire jó érzés ilyen kristályokkal kirakott energiatérben ülni.

Vízgyógyászat: a víz = élet, a víz a legjobban programozható, információtároló, adó-vevő „anyag”, mivel a programozás során kristályszerkezetet alkot, felveszi a kódokat és továbbadja azt, vagyis szintén a „beteg” testrész helytelen rezgését állítja helyre.

Gyógynövények, természetes szerek, gyógyító ételek, fűszerek, sók, komplex alternatív módszerek, masszázsok, fürdők, beleértve a holisztikus gyógymódokat, a térrendezést, a jelgyógyászattal, a számkódokkal, vagy szimbólumokkal történő kezeléseket, az ujjprogramozást, szellemgyógyászatot, angyalgyógyászatot, agykontrollt, reikit, stb., amelyek szintén ezen az elven működnek. Energiagyógyászat (valójában minden az): a már magasabb rezgésű ember kozmikus energiát ad az alacsonyabb rezgésű, éppen „betegségben szenvedő” társának, melyhez nem használ fizikai eszközt.

Így most már az az igényünk is érthető, ha attól várunk gyógyulást, hogy mások segítenek rajtunk. Mert így is van. Így működik, mivel testünk is energia, ezért adunk-veszünk. Attól függően, épp hogyan állunk. A tőlünk alacsonyabb rezgésűek vesznek, a tőlünk magasabb rezgésűektől mi veszünk. A másik ember, vagy szer energiája segíthet megemelni a saját rezgésszintünket, helyreállítani a megbomlott rezgést, ezzel segítve a gyógyulásunkat. Néha ui. sziszifuszi feladatnak tűnik az erőlködésünk, mintha felfelé úsznánk a Niagarán. Tudjuk, hogy szükségünk van segítségre ahhoz, hogy jobban legyünk, vagy túllépjünk a holtponton. Ám közben áteshetünk a ló túloldalára, amikor úgy véljük, hogy beveszünk ezt-azt, aztán kész is vagyunk, hipp-hopp, meggyógyultunk. 

Hartmann hálók és a vízerek: Való igaz, sok ember energiarendszerét zavarta össze a bennük való fekvés, bomlasztotta az energiájukat, és ha kikerültek belőle, meggyógyulhattak. Emlékezzünk a levegőváltozás gyógymódjára. Ez két dologban is segíthet: egyrészt kikerülhetünk a hálókból és a vízerek fogságából, másrészt abból a miliőből, ahol azok a gondolatrendszerek uralkodnak, amelyek beteggé tettek. Az elmélet szerint egy komoly krónikus betegségnek összetett okai lehetnek, ebbe beletartozik, a környezet, a hitrendszer, a kapcsolatok rendszere, mérgező ételek, és az étkezési szokások, stb. Ám mindez mellett még ugyanúgy egészséges maradhatsz, ha nem fekszel Hartmann hálóban, vagy a legveszélyesebb vízerek kereszteződésében. Az ilyen helyen olyan erős energiák pörögnek, melyek túltöltik energiával, intenzívebb mozgásra serkentik a saját rezgésünket. Ez a túltöltöttség azután állandó gyulladást okoz az anyagi testben, ami számos krónikus betegség forrása. Ez az elmélet is hihetőnek tűnik. Kezdetben az ember is megérezte, hol jó neki a fekvés, és ott hajtotta álomra a fejét, ma már fontosabbnak tarjuk, hogy a lakásokban minden a helyén legyen, minthogy az ember ott feküdjön, ahol jó neki, meglehet, épp a szobaajtóban keresztben lenne az a helyszín. Valóban, a túlkomplikált, túlcivilizált, természettől elrugaszkodott életmódunkkal teljesen megváltoztattuk, kiforgattuk a négy sarkából a természettel való együtt működésünket, harmonikus együtt rezgésünket.  Mintha mi már felsőbb rendű lényekké váltunk volna, akik függetlenek a fizika törvényeitől, akik nem ebbe a világba tartoznak. Nem hallgatunk a megérzésinkre, a belső hangunkra. Való igaz, hogy a környezet, amelybe beleszületünk, az a miliő, amiben állandóan benne élünk, rendkívüli hatással van ránk, befolyásolja a gondolkodásunkat, ahol egyre inkább alaposan kiölik belőlünk a természet iránti érzékenységünket. Ez a gondolatvilág meghatározza az egész életünket, rányomja a bélyegét a létezésünkre és életutunkra, elég nehéz kitörni belőle, de azért sikerülhet. Hisz tudjuk, mindent, a környezetet, a gondolatainkat, és saját lényünket is mi teremtjük meg, és irányíthatjuk a saját gondolkodásunkkal. Az van, amit hiszünk, amit legbelül biztosan tudunk. Ha a lelked rendben van, nem hatnak rád a mérgek. De mitől lehet teljesen rendben a lelkünk? Úgy van, a gondolatainktól, melyekben a szeretet (a legmagasabb rezgés) kellene, domináljon. De mi is az a szeretet, ami (amelynek a rezgése) mindent meggyógyít, helyreállít? Ezt a mindent elfogadásban, a türelemben, a bölcs mosolyban vélem felfedezni.