Hangulatingadozás

2018.04.30 09:04

Hangulatingadozás

 

Most döbbentem rá, mi lehetett az oka annak, hogy én is visszaestem. Fiam, látván, hogy jobban vagyok, többször hangoztatta, inkább lenne rákos, mert azt könnyebb legyőzni. Azon tűnődtem, hogyan győzhetném meg az ellenkezőjéről. Lám, bemutatót tartok, melynek talán most csúnya vége lesz, ha nem történik egy nagy csoda, mert mindenki már csak abban bízik.

04.23. Még bénább a bal lábam, már csak épp, hogy mozdítani tudom. Ülni sem bírok, eldőlök. A karom, mint egy fájdalmas rongy, befáslizni sem bírom, de a karharisnyát sem tudom felhúzni. A béna lábaim borzalmasan bedagadtak. Kérdés, víz, vagy már az is nyiroködéma? Pisilni nem tudok, székletet nem bírok üríteni, és már ingerenciát sem érzek. Levegőt nem kapok, csak pihegek. Mi lesz ennek a vége? Csak áltatom magam, hogy ez, vagy az már jobb. A jobb lábam, mint egy fadarab, de egyfolytában rángatózik. Összehúzza egy görcs, aztán ráng. A bal szintén. A nyakam teljesen lemerevedett és az utolsó mentsvár bal kezem is gyengül. Ezt már nem lehet kibírni pánikba estem. A bénulás viszont azért is aggasztó, mert nem egyik pillanatról a másikra következett be, hanem fokozatosan romlott és még nem állt meg. Már nem tudom, mit akar, de komolyan befejezhetné.

04.24.  Ma éjjel kivételesen egész jól feküdtem.

Itt jártak a kolléganőim, szerintük nem úgy néz ki a lábam, mint ami béna lenne. Érzek hideget, meleget, fájdalmat. Valamint rángatózik. Arra tippeltek, hogy valami nyomja az idegeket, pl. egy izomgombóc, nem kell mindjárt a legrosszabbra tippelni. Megmasszírozták és egy gyógy masszőrt is ajánlottak. Persze, a lábam se béna, a kezeim se két éve, mert van bennük keringés, akkor mégis miért nem vagyok képes mozdulni? Mi köt gúzsba?

Írtam Pastor Chris-nek levelet, hátha távban is tudna segíteni rajtam. Nemcsak, hogy nem válaszolt, de el sem jutott hozzá a levél. Már kétszer is kaptam értesítést, hogy probléma merült fel a kézbesítésnél. Ennek okán álmomban az egyik barátnőm is megpróbálta felvenni vele a kapcsolatot. Fél éjjel erről álmodtam, legalábbis úgy érzékeltem. Mivel neki sem sikerült, ezért elkezdte megtanulni a „mesterségét”, mondván akkor majd ő gyógyít meg engem. Azt hittem, mire felébredek, megtörténik a csoda és megmozdul valamelyik végtagom. Dr.Eric Pearl-hoz eljutott ugyan a levél, még december közepén, de azóta sem válaszolt. Nagy szükségem lenne egy ilyen gyógyítóra! Nem… nem mástól várom a megoldást, de most egyedül nem megy.

Ha belegondolunk, az emberek nem is sejtik, micsoda szerencséjük van, ha tudnak járni és fogni, azaz használhatják a végtagjaikat. Számomra most csupán a felállás is hatalmas csodának számítana, nemhogy a mosdóig eljutni, esetleg egyedül fürödni. Hm… mikor még elmentem a boltig, a saját otthonomig, vagy csak úgy utaztam valamerre, ügyet intézni, cipőt vásárolni. Felkelek még valaha az ágyból? Megbízhatok-e még egyszer a lábaimban? Megmozdul-e még a jobb kezem, vagy mindezt most és mindörökre itt kell hagynom? Mennyien bíznak a felépülésemben, momentán én mégis inkább kétségek között gyötrődöm, mint rendíthetetlen hittel, bizalommal nézek a jövő felé. Az a gond, hogy amíg nem jön el az idő, akkor is ki kell húznom, ha nem bírom.

 04.25. A levegővétel kicsit gond. A szám azért szárad éjjel annyira, mert a lezsibbadt fél állam miatt alvás közben a csukott száj megnyílik és bemegy a levegő. A nyakam jobb oldalon egyre jobban húzódik. Hatalmas tapintható nyirokcsomók duzzadnak rajta, egyre feljebb.  Iszonyú dagadt a lábfejem, bokám, és az alsó lábszáram is. Fájdalomraktár vagyok. Miért én?

04.26. Reggel már pisilni sem tudtam, szörnyen rossz kedvem lett, talán ez az utolsó napom? A torkomban is van egy csomó, nyelésnél fáj. A nyakam egyre merevebb, ha tudnék állni, sem bírnék fenn maradni, mert a karom leszakad.

04.27. Este nem jól sikerült a lefekvés, ezért egész éjjel nem aludtam. Alig bírtam ki reggelig, és még mindig éltem… Nagyon rosszul vagyok. A karom megfojt, felemelkedett, nem kapok levegőt, feszít és tépi a nyakam. Nyomul előre a gyulladás és a sok nyirokcsomó egyre nagyobbra duzzad. a lábaim égnek és feldagadtak, de nem megy le semmivel. Végtelenül türelmes vagyok, mindent kibírok, de ez már nekem is sok, meddig romolhat még a helyzet? Hiába minden ima, minden pozitív gondolat, mantra, meditáció? Nehéz így bizakodni. Borzalmas.

04.28. Eleve rosszulléttel ébredtem, ahogy emelgetnek, már nemcsak a borda alatt szakad le, hanem a fejem is. Zsibbad és húzódik a nyakam két oldalt, ráadásul a felkarcsontom kifordult, szédülök és belehalok a napi 3x1 pisilésbe. Nem volt étvágyam, de már éhes vagyok. Viszont nincs kedvem azokat enni, ami van. Narancs lesz és banán.

Éjjel azt álmodtam, hogy újságíró voltam és a híreket írtam. A harmadik hír az volt, hogy a C vitamin infúzió gyógyítja a rákot, mégsem terjedt el általánosan. Erre ébredtem. Most ez megint jelent valamit, vagy csak sima álom?