97. Élettusa - A rák okai és terápiája - szerintem

2013.08.17 08:46

A rák okai és terápiája - szerintem

 

A rengeteg olvasmány, tapasztalatcsere után azt gondolom, a rák csak ott fejlődik ki:

Ahol nincs oxigén, anaerob körülmények között. A szervezet oxidálódott (szabadgyökök).

Savas környezetben, amikor a szervezet elsavasodik. Ez lehet a rossz táplálkozási szokások miatt, lehet attól is, ha az ember belsőleg marcangolja magát butaságokkal, vagy valamilyen gyógyszer mellékhatása az elsavasodott szervezet.

A túlsúly, az elhízás a háj hogyan járulhat ehhez hozzá? Az ember szervezete minél savasabb annál több háj rakódik le, a test úgy védekezik, hogy zsírsejtekbe csomagolja a mérgeket, azt elraktározza, ahol csak tudja. A háj a szeméttelep. Szokták mondani, hogy nem túl jó az a zsír, ami fogyáskor felszabadul a szervezetben, hát ezért nem, mert a mérgekkel a sav is felszabadul, beindul az elsavasodás!

Most megint rájöttem egy régi nagy igazságra, az ember tényleg „elemésztheti magát”!

A mi gyönyörű magyar nyelvünkben mennyi ilyen népi bölcsesség forog „közszájon”!

...Elemészti magát…, megeszi a rosszseb…, betegre ( halálra) zabálja magát…

Az ember csak ontja a szájából a közhelyeket, a sablonos kifejezéseket, bele sem gondol, hogy mit jelentenek, miről szólnak! Pedig mindegyiknek van jelentése, egy népi megfigyeléseken alapuló bölcsesség lapul mögötte! Nem véletlenül gyűjtöttem őket évekig!

A körülmények összetetten járulnak hozzá ahhoz, hogy valakinél kialakuljon a rák. Szerintem a saját rákfenémhez az alábbi dolgok „segítettek” hozzá, nem tudom, melyik volt előbb…

 

OKOK:

 

 • A lelki bánat okozza. (Mindig érdekelt a téma, akkor is, amikor azt hittem, hogy ez engem nem találhat meg! Tudni akartam, mi a rák, mi okozza, mivel lehetne gyógyítani.) A negatív gondolatok, a harag. Kutattam ezután a környezetemben történt esetek között. Találtam rengeteg példát. - Saját magam is bekerültem egy negatív lelkiállapotba, sok mindenkiben csalódtam. Azt gondoltam, hogy rám már nincs szüksége senkinek, minek élni ilyen helyzetben. Csalódtam az életemben, csalódtam saját magamban… Láttam a szememben a haragot, a dühöt, és a tehetetlenséget. Az önmarcangolás beindít egy folyamatot, amitől a szervezet elsavasítja magát, önpusztítást okoz.

 

 • Gyógyszerek mellékhatása is lehet: nőknél a hosszú távú vérnyomáscsökkentő szedése mellrákot okozhat. Én ezzel a tudattal szedtem, 11 éve! (Maria Treben: Egészség Isten patikájából, Természetgyógyász újságok, Elixír magazinok, Patika Magazinok, stb…)

 

 • Másik ilyen gyógyszer a vérzsírcsökkentő, ami egerekben rákot okozott, ezek a szerek kioldják a szervezetből a Q 10 - et , aminek egy bizonyos szinten a hiánya már halálhoz vezet. Ezekről már írnak az újságok is, már több cikkben olvastam. Páromnak megmutattam egy ilyen cikket, mire azt kérdezte. „Mi lett volna, ha nem szeded a Q 10 – et? Lehet, hogy már nem is élnél?”  4 évig minden nap szedtem... (Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség, Elixír magazinok, Természetgyógyász magazinok…)

 

 • Az elhízás szintén hajlamosító tényező, az ember megeszi a sok üres kalóriát, a szervezet számára értéktelen szemetet. Ezzel a test nem tud mit kezdeni, ezért becsomagolja zsírsejtekbe, elraktározza, ahol csak van helye. Veszélyes ez a sok helyen elraktározott zsír, pl. mennyire nagy megterhelés ezt mindennap cipelni, a szívnek dupla akkora erővel kell dolgoznia. A többi szervnek is többletmunkát jelent! A szervezet pedig éhes, igazi ételért kiált, további evésre buzdítva a tulajdonosát! Ezt hívják minőségi éhezésnek.

 

 • A fogyókúra: A Savtalanítás című könyvben leírja a szerző, hogy fogyókúra előtt és alatt erőteljesen lúgosítani kell a szervezetet: mert a felszabaduló savak miatt rengeteg betegség előjöhet, a rák is! (Dr.Robert Young: Az új biológia, Kurt Tepperwein: Savtalanítás…)

 

 • Diabetes: a csökkent hasnyálmirigy-működés is hozzájárul a rák kialakulásához, a védő enzimek termelése is csökken ilyenkor: tripszin, kimotripszin. A hasnyálmirigy a cukrok feldolgozásával foglalatoskodik, nem „figyel” a rákellenes enzimek termelésére. Ezt már 1905 – ben felfedezte Beard professzor, mégis 102 évvel azután is mennyien meghalnak ebben a betegségben!

 

 • Étrend: a túl sok hús elsavasítja a szervezetet, kevés vitamint, rostot, sok üres ételt eszünk, sok konzervet, tartósítószert, édesítőszert, cukrozott ételt fogyasztunk. A sok cukorral, szénhidráttal megterheljük az egyes számú védelmi vonalat, a hasnyálmirigyet, emiatt szegény csak a rengeteg cukor eltűntetésével és raktározásával tud foglalkozni. A cukrok alkohollá bomlanak le, amik savasítják a szervezetet, károsítják a májat! Minden mindennel összefügg, egyik következik a másikból. Aki sok cukrot fogyaszt, alkoholista anélkül, hogy tudna róla!

 

 • Candida albicans: feltételezések szerint annál, aki túlsavasította szervezetét cukrokkal, szénhidrátokkal, fennáll a candidiázis is, ami összefüggésben áll a mellrákkal. Aki candida diétát tartott és kapott gombaellenes gyógyszert, attól elmúlt a rákja is! A gombák által termelt mikotoxin elsavasítja a szervezetet. (Teljes Candida kézikönyv)

 

 • A mai környezetünkben, ételeinkben lévő rengeteg a szabadgyök, melyek elvonják az oxigént a sejtektől, így a rák vidáman ficánkolhat és adhat áttétet. Permetszerek, füst, szmog, tartósítószerek, műtrágyák, atomkísérletek, savas esők, a semmit sem tartalmazó „üres” ételek, kozmetikai cikkek, ózonlyuk, káros napsugárzás, földsugárzás, vízér mellé az egyre sivárabb lelki élet, mind, mind a szervezet oxidációját idézik elő.

 

 • Geopatogén zóna: ha az ágy pont a földsugárzás középpontjában helyezkedik el, pláne, ha a vízér keresztezi. Egyik könyv azt állítja, hiába teszed át az ágyadat, ha hajlamos vagy bevonzani ezt a sugárzást, akkor a sugár még be is hajlik miattad, alád kúszik, bárhová menekülsz előle. Még azt is állítja, hogy jó ez a sugárzás, a macska is mindig belefekszik! Ki tudja? A földsugárzások pedig 2 – 2,5 méterenként ott húzódnak mindenütt! A középpontban a legerősebbek, tőle jobbra és balra csökken a sugárzás, de már eléri a másikat, vagyis szerintem nem is nagyon tudjuk kikerülni…

 

 • Az édesítőszerek rákkeltők, lehet, hogy szabadgyökök, elvonják az oxigént, vagy pedig elsavasítják a testet. Az 100 %, hogy nem egészségesek!

 

 • Izzadsággátlók: a bennük lévő alumínium oldható állapotban van, ez pedig a bőrön áthatolva képes ösztrogénhez hasonlóan viselkedni, kötődhet az ösztrogénreceptorokhoz. / Több mellrákmintában kimutatták a paraben nevű anyagot, ami nemcsak az izzadásgátlókban, hanem más kozmetikumokban: samponokban, krémekben, tusfürdőkben, babahintőporokban, sőt élelmiszerekben is megtalálható! / Ha megakadályozzuk az izzadást, a méreganyagok a szervezetben rekednek, a nyirokmirigyekben elraktározódnak, felhalmozódnak.

 

 • Vettem egy melldúsító habot, amely ösztrogént tartalmazott. Igaz, nem ezzel a céllal, hanem a fogyókúrától a nyakamon kezdett lógni a bőr, azt kezeltem vele, úgy vettem észre, hogy hatott egy kicsit, de túl sok hab volt benne, ezért a melleimet is bekentem vele! Bár ne tettem volna! Az ösztrogén a legjobb táptalaja a ráksejteknek!(trofoblaszt elmélet: a terhesség elején ők indulnak be!)

 

 • Változókor: hormonális egyensúly felbomlása, csökkent mirigyműködés, a nő nem tisztul rendesen, mert már „úgy” nem tud. Nekem soha az életemben nem volt rendszeres menstruációm, azaz a hormonális működésemmel mindig lehetett valamilyen baj.

 

 • A cukorbetegség és a rák az elnyomott ember betegsége, a krónikus szeretethiány megnyilvánulása. Azt gondolom, ebben is van valami, az ember itt is negatív gondolatokat futtat magáról, BEINDUL AZ ÖNPUSZTÍTÁS! A szervezet elsavasítja önmagát. Én magam is csodálkoztam sokszor, hogy mit szeretnek rajtam mások, nem hittem el, hogy alkalmas vagyok arra, hogy szeressenek…

 

 • A fogászati gócok és az amalgámtömések is hozzájárulnak a rák kialakulásához a nehézfémmérgezés miatt. Nekem volt 5 db amalgámtömésem, amit mostanában cseréltettem ki, egy góc is volt, pont másfél éve! Amikor attól megszabadul az ember, akkor még rosszabb, mert felszabadulnak a nehézfémek. Lehet, hogy akkor jobban kellett volna méregtelenítenem?

 

 • Gyermekkori hormonkezelés: injekcióval 4 évig! Menstruációszabályozás végett!

 

 • Fogamzásgátló hormontabletták, bár szerencsére én ezeket nem szedtem sokáig, csak néhány évig…

 

 • Fitoösztrogének : Szerintem változókorban mégsem szabad szedni semmi ilyesmit tartalmazó szert, mert a rákot , a daganatképződést elősegítheti. Főleg az ösztrogén típusú daganatokat. (pl.cickafark tea, szójabab, csapvíz)

 

 • Mikrohullámú sütő használata: minden ételnek megvan a maga finom rezgése, a nyers ételek élnek! A mikro szétrázza az ételek saját, finom rezgését. A mikro 2,4 Gigaherzen rezeg, így alakítja saját képére a benne melegített ételek rezgésszámát! Az ember sávszélessége 1520 kHz és 9460 kHz között van. Akkor már érthető, miért nem jó a mikro! A műanyag edényekből kioldódik a veszélyes dioxin, mely bekerül az ételekbe. Még arra is gondoltam, hogy a gáztűzhelyen is túl gyorsan fő az étel! Mindig rohanunk, sietünk… A gyors főzés is szétrázhatja az ételek saját rezgését…

 

 • Mélyhűtött ételek: megváltoztatják az étel kristályszerkezetét. Próbáljuk meg kiolvasztani a befagyott egész szem cseresznyét. Olyan lesz, mint volt? Nem! Löttyedt, folyik a leve… más lesz…

 

 • Tartósítószerek, konzervek, élelmiszer adalékok, vegyi mérgek… www.adalekanyag.hu

 

 • csapvíz, benne a fogamzásgátlókkal kiürült ösztrogénnel, és a sok tízezer egyéb anyagról, ami nem odavaló…

 

 • Túl sok kozmetikum használata, melyek rengeteg rákkeltő anyagot tartalmaznak, tartósítószert, vagy sugárkezeltek.

 

 • Vegyszerekkel tönkretett máj, májnagyobbodás, májbántalom

 

TERÁPIÁK:

 

 

 • Oxigenizálás : Nagyon erős , hatékony antioxidánsokkal:ezért eszem az A ( növeli a sejtek oxigén ellátását), C( fokozza a sejtlégzést), E( növeli  a sejtek oxigéfelvételét) , B 15 vitamint( hasonló a hatása az E vitaminéhoz, oxigenizál,oxigénnel dúsítja a vért, erősíti az immunrendszert,véd a rákkeltő anyagokkal szemben). A Q 10 – et, a ß karotint,a búzafű kapszulát, a céklatablettát,mert a benne lévő vas oxigénnel dúsítja a szervezetet, a szilícium tartalma pedig méregtelenít,a kendermagolajat. Réz : segíti az oxigénfelvételt. Vas: oxigéncsere. Eszem a búzafüvet joghurtban, iszom a friss búzafűlevet, a bio céklalét. Deutériummentes víz, oxigénnel dúsított víz.

info@kombucha.huwww.vivanatura.huinfo@hyd.huwww.hyd.huwww.kaquin.hu  ,                                               

 

 • Lúgosítás: minden gyógytea, lucerna kapszula, Inner Light bázikus életmód, joghurt, kefir, búzafűlé, minden nyers zöldség, a bázikus víz (PH 9) sütőpor, szódabikarbonát. Szuperlevegős gyógyiszappor: Argilla Verde Super Ventillata, Lúgosító étrend: tej – és húsmentes, nyers zöldségek, lúgosító gyümölcsök, savanyú káposzta, Óceán Milk korall kalcium, Himalája só, stb.. www.oceanmilk.hu, www.vitafree.hu,

 

 • Támogatni kell a hasnyálmirigy működését: vitaminokkal, ásványi anyagokkal, valamint gyógyteákkal és étrenddel. B 1 vitamin segíti a szénhidrátok lebontását. B2 vitamin javítja a hasnyálmirigy működését, javítja a sejtlégzést. B3 vitamin szénhidrát-anyagcserében részt vesz , és az oxidációs redukciós folyamatokban. B6 vitamin a szénhidrátok hasznosításában részt vesz, segíti a rákellenes immunitás kifejlődését, B 12 vitamin a szénhidrátok hasznosításában segít, B 15 vitamin Oxigenizálja a szervezetet az E vitaminhoz hasonló hatású , antioxidáns,segíti a rák gyógyulását, hatását javítja az A és E vitamin. B 17 vitamin gyógyítja a rákot, főleg akkor, ha a hasnyálmirigy már nem tudja. Folsav segíti a B12 hatását, segít a szénhidrát-anyagcserében, antioxidáns. PABA segíti a szénhidrát-anyagcserét. Cink növeli az inzulintermelést, Króm szabályozza a vércukorszintet. Szójabab és hüvelyesek: korlátozza a szénhidrátok felszívódását a vérben. Vöröshagyma és fokhagyma: csökkenti a máj inzulinlebontó képességét. Aloé vera gél: serkenti a hasnyálmirigy inzulinszintézisét. Görögszéna mag: csökkenti böjtölés utáni étkezésnél a vércukorszint emelkedését. Áfonya tea: csökkenti a vérben a cukorszintet. Keserű dinnye (balzsamkörte): csökkenti a vércukor szintjét. Csicsóka és spárga: inulint tartalmaz, mely stabilizálja a vér glükóz koncentrációját. Glutaminsav, vagy L glutamin 2000 mg / nap, Krómélesztő napi 3 x 1 mg, Cink napi 30 mg, multivitaminok és ásványkiegészítők. Diéta!

 

 • Erősíteni kell az immunrendszert: vitaminokkal, étrend-kiegészítőkkel, egészséges táplálkozással.

 

 • Méregtelenítés: minden szilícium tartalmú zöldség, étrend-kiegészítő. A növényi festékanyagokra rendkívül nagy szüksége van a szervezetnek: a cékla, a paradicsom, a sárgarépa, a brokkoli és a spenót színére! Diéta!

 

 • Kimutatták, hogy a candida albicans gomba elszaporodása is összefüggésbe hozható a mellrák kialakulásával, ezért hatékony lehet a candida diéta, a gombaellenes szerek alkalmazása is (nem gyógyszer formájában!)

 

 • Mesterséges lázkeltés: szauna, a ráksejt a meleget sem szereti!

 

 • Hatalmas adag pozitív hozzáállás! Hit, elvárás: a gyógyulásba vetett hit, majd az elvárás, hogy bekövetkezzen. Erő a kitartáshoz. Új célok, az élet értelmének keresése, az élet szépségének felfedezése. Ha másért nem, hát önmagadért érdemes meggyógyulnod! Agykontroll!
 • Szeretet: ha nem is szeret senki, te szeresd magad! Gondolj bele, te választottad ezt a testet, amely szolgál téged, neked kell rá vigyáznod! Ezt nem bízhatod másra! Tanuld meg szépen önmagad szeretni, fogadd el olyannak magad, amilyen vagy! Ha megpróbálsz más lenni, nem fog sikerülni, negatív visszajelzéseket kapsz, az pedig ártalmas. Mindig add önmagad, segíts másokon, bocsáss meg mindenkinek, ne haragudj senkire! A megbocsátás már fél gyógyulás!

 

 • Ne hagyd, hogy mások uralkodjanak rajtad! Nem kell senkinek bizonyítanod, csak önmagadnak kell megfelelned! A saját életedet kell élned, te egy önálló ember vagy, senkinek nem vagy a tulajdona, vagy a szolgája! Ne engedd, hogy irányítsanak, te se irányíts másokat! Szeresd az életet, az embereket, az állatokat, a növényeket. Elégedj meg azzal, ami van, ne vágyódj távoli elérhetetlen célok után!

 

 • A fentiekhez még annyit fűznék hozzá, SOHA NE FELEDD, „az élet célja a küzdés maga”. Ebből arra következtetek, ha túlságosan elégedett vagy, akkor kapsz egy olyan pofont az „élettől”, hogy legyen miért küzdened megint. Semmi sincs véletlen, mindennek van valami célja… Gondolkodj el, ezzel mi lehetett? Talán egy figyelmeztetés, hogy megállj, más életmódot válassz, vagy éppen másnak tudsz tanácsot adni, amit most te megtapasztalsz a saját bőrödön.

 

 • REIKI! E technika elsajátítása során megtanulsz mindent, amit tudnod kell, megtudod, miért születtél erre a Földre, megtudod, hogy soha nem vagy egyedül, ha eddig nem hittél semmiben, akkor most fogsz!