85. Élettusa - Selly

2013.08.13 11:02

Január 8.

Végre felhívott Sellykém!

Igencsak aggódtam már érte, mi lehet vele? A legutóbbi eredményeit sem tudtam még. A nyakában csak ott van a csomó, ezért karácsony előtt megint kapott egy kemoterápiát, ami más, mint amilyet eddig adtak neki, most még kap kettőt. A legjobban attól viszolygott, hogy ki fog hullani a haja, a múltkori 12 kemotól nem hullott ki, de ettől biztosan ki fog, ezért már parókát is vett. Közben én is olvastam, ő is utánajárt, ha vitaminokat szed a kemoterápia mellé, akkor nem használ, a C-vitamin csökkenti a kemo hatását. Most beszélt olyan emberekkel, akik pont ilyen betegségben meggyógyultak ettől a kemotól. Már az első adagtól kisebb lett a daganat a nyakában. Ennek örülök, most nem szed semmit, csak akkor, ha vége ennek a kúrának, és teljesen meggyógyult már. Utána őssejt beültetése is lesz. Csodálom az erejét, kitartását! Most már tényleg jó lenne, ha lezárhatnánk mindketten a rákkorszakunkat.

 

Január 9.

Megint előkerültek a Star Wars filmek, szinte minden évben ilyenkor karácsony körül az volt a film, amit néztünk. Nem gondoltam volna, hogy van még benne új számomra! Mindig tudtam, hogy az erő, amelyről beszélnek a filmben, létezik! Én mindig „úgy” néztem, míg a család mesének. Nekem csodálatos, hogy egy ilyen film, ami 32 éve készült, ennyire megállta a helyét az évtizedek változásaiban, és mindig ilyen aktuális tud lenni! Ma a Birodalom visszavág című rész következett. Teljesen elképedtem Yoda mester tanításain! Ahogyan tanította az ifjú jedi lovagot!

Az erő benned van és körülötted, ott van mindenütt, ott van a hajód, és a föld között is…

A fiú minden erejével megpróbálta kiemelni, majd azt mondta, lehetetlen! A mester kihozta a hajót a mocsárból, a fiú elképedten nézte, aztán így szólt: Ez hihetetlen! Mire a mester: Ezért nem megy neked!

Fantasztikus történet ez az erőről, a hitről, a szeretetről! Megfogalmazza a titkot, mely a világot mozgatja! Ezért olyan időszerű, halhatatlan film! Csodálatos!