69. Élettusa - A kérdések fontosabbak, mint a válaszok!

2013.08.08 08:58

A kérdések fontosabbak, mint a válaszok!

 

November 1.

A kérdéseim fontosabbak, mint a válaszok?

Jó gondolat! Hát nekem vannak kérdéseim, kétségeim!

 

1. A nagyobbik fiammal álmodtam éjjel. Aranyosan, komolyan ült előttem, azt mondta, mindent jól teszek, de a lelki részébe tegyem már bele azt a kicsit, ami még nincs benne.

Azt feleltem, azt a legnehezebb. Így is gondoltam, mindig ezt mondom akkor is, amikor ébren vagyok.

 

2. Most foglalkozni kell a betegséggel, vagy inkább elfelejteni? Ha nem veszünk róla tudomást, nincs is?

 

3. Régebben írtam egy hölgyről, akinek tavaly volt a műtéte, 12 kemoterápiát kapott, az idén megint mennie kell, mert megint van egy daganata, kap kemoterápiát, sugárkezelést. Ezért jutott eszembe, ha elvállalom, akkor mi lett volna a biztosíték, hogy most nincs áttét? (Ez a hölgy végül belehalt a „rákba”????)

 

4. Tavaly a pszi sebész azt mondta, ne hordjak ékszereket, mert gátolják az energia keringését. A reiki mestertanárom szerint ez az energia átmegy mindenen, az atombunkeren, és az egész univerzumon is, tehát mindegy, mennyi ékszert akaszt magára valaki, mindegy, hogy van-e rajta nyaklánc, karlánc, vagy bokalánc.

 

5. A pszi sebész szerint valószínűleg káros földsugárzásban fekszem. Az ágyam ugyanott van, nincs is lehetőség áttenni máshová.

 

6. Ebben a házban élt az előző hölgy, aki mellrákban halt meg.

Van ennek valami jelentősége?

 

7. Az a fura gondolatom támadt, ha az ember a teremtő… akkor… én teremtettem?

Ismerem a teremtésem mindkét oldalát, amikor szárnyalok, repülök, mindent elérek, de ezeket általában előre szoktam "látni" Azaz fejben lejátszódik előttem, mielőtt megtörténik.

A számomra negatív dologgal ugyanez a helyzet… nem akarom… pedig megpróbálom megváltoztatni, de sajna azt is "látom" előre…

 

Hogyan tudnám megváltoztatni a negatív gondolataimat, eseményeket, amik lejátszódnak a fejemben?

Eddig mindig megpróbáltam kicserélni a számomra pozitív képpel, de belül, legmélyén alattomosan ott lapult a negatív kép… a félelem tőle, az aggódás miatta… persze, hogy ilyen esetekben bejött a negatív dolog.

Ki lehet cserélni? Ha igen, milyen módszerrel?

Gondolom, nem görcsösen, nem aggódással, nem félelemmel, de ezt hogy lehet könnyen megváltoztatni? Hogyan lehet könnyedén, egyszerűen kicserélni a nekem megfelelő képre?

Vannak olyan betegségek, amelyeket nem érdemes meggyógyítani…

Akkor nekünk van ebbe beleszólásunk?

Mi döntünk, vagy eleve elrendeltetett minden, és semmit sem tehetünk?

 

8. Mi lehet a terve a Teremtőnek velem? Mi van, ha az a terve, hogy most meg kell halnom? Akkor hiába próbálkozom, úgyis mennem kell? Vagy akkor is mindent meg kell tennem a gyógyulásért?

Csak hagyjuk, hogy megtörténjen minden? Jöjjön, aminek jönnie kell? Vagy tényleg a saját valóságunk, és jövőnk megteremtői vagyunk?

Megfogalmaztam az ügyben a legfontosabb kérdéseimet.

 

Jöhetnek a válaszok!

Daganatos betegségek kiegészítő gyógymód

 

„Az alternatív és természetes módszerekkel gyógyítók egyetértenek abban, hogy a daganatos betegségek (kevés kivételtől eltekintve) az évtizedeken át követett helytelen életmód következményeként alakulnak ki. Több szerző a rákot anyagcsere-betegségként nevezi meg.

FONTOS!
Komolyabb egészségügyi probléma esetén kívánatos lenne természetes gyógyászatban is jártas orvossal, vagy tapasztalt gyógyítóval való konzultáció! Szükség esetén (életmentés) NE UTASÍTSUK VISSZA a műtétet sem! A műtét vagy a kemoterápia káros mellékhatásait is lehet csökkenteni természetes módszerekkel.

Az biztos, hogy a rák a civilizált társadalmakban jóval nagyobb arányban fordul elő, mint a természet közelében élő népcsoportoknál. A természettől való elszakadás, a mozgásszegény életmód, a környezetszennyezés, étrendünkben az állati eredetű élelmiszerek túlsúlyba kerülése, a modern, rohanó élettempó, az egyre nagyobb méreteket öltő magányosság, depresszió vagy apátia mind-mind hozzájárulnak az immunerő csökkenéséhez.

A daganatos betegségek esetében is érvényes az alapelv, amelyet dr. Halász Henrik, a XX. század első évtizedeiben élt orvos így fogalmazott meg: „Minden élőlénnyel vele születik az immunitás lehetősége és annak megtarthatása minden néven nevezendő betegséggel szemben, ha táplálkozása és életmódja a fajfejlődés által számára megszabott kereteket betartja. Minden beteg lényben megvan a gyógyulás lehetősége, ha életmódját (ösztönösen, tudatosan vagy valamely szerencsés alkalmi kényszer hatására) visszatereli a természetes keretek közé.” (Dr. Halász Henrik: Rákbetegség megelőzése és gyógyítása)

Egy mondatban összefoglalva azt mondhatjuk: ha gyógyulni szeretnénk, elsősorban élet- és gondolkodásmódunkat kell megváltoztatnunk, szakítva az évek, évtizedek alatt berögződött helytelen szokásokkal! Amennyiben nem vagyunk járatosak a természetes gyógymódokban, ajánlott kapcsolat keresése egy képzett gyógyítóval vagy alternatív módszerekben is járatos orvossal. Lássuk, mit tehetünk immunrendszerünk (betegségekkel szembeni védekezőképességünk) megőrzése és erősítése érdekében!

 

Táplálkozás

 

Ahogyan egy autó is csak akkor működik megfelelően és megbízhatóan, ha a megfelelő üzemanyagot tankolják bele, ugyanúgy az emberi szervezet is akkor képes normális működésre, ha megkapja mindazokat az építőanyagokat (fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok, ásványi anyagok), amelyek szükségesek a kiegyensúlyozott étrendhez.

Azt mondhatjuk, hogy minden esetben egyéni étrendre van szükség (az adott személy nemét, korát, öröklött fizikai állapotát, életmódját) figyelembe véve, de vannak olyan alapelvek, amelyeket általános szabályként megállapíthatunk.

A természetes táplálkozás fontosabb alapelvei:

 • állati eredetű fehérjét és zsiradékot elhagyni, vagy csökkenteni;
 • hidegen sajtolt olajokat, olajos magvakat fogyasztani (naponta 2-3 evőkanál);
 • ipari cukor helyett természetes eredetű édesítőszerek (méz, gabonamelasz, csicsókaszirup) és édes ízű gyümölcsök, zöldségek;
 • fehér liszt helyett teljes őrlésű liszt, illetve teljes szemű gabonából készült ételek (árpa, búza, barnarizs, hajdina, köles, rozs, zab);
 • csökkenteni a tartósított élelmiszerek arányát, igyekezzünk friss, az évszaknak megfelelő táplálékot fogyasztani;
 • só bevitel csökkentése, változatos fűszerezés: gyógynövények egy része fűszerként is használható. A fűszereknek van gyógyhatásuk is, pl. ánizs, bazsalikom, borsikafű, citromfű, édeskömény, hagymafélék, kakukkfű, kapor, kömény, majoránna, mentafélék, mustár, petrezselyem, rozmaring, szurokfű (oregánó), zsálya);
 • az ételek elkészítésénél részesítsük előnyben a kímélő konyhatechnikai eljárásokat (párolás, gőzölés, kevés vízben főzés), az ételek főzővizét is használjuk fel (hacsak az nem tartalmaz emésztésgátló anyagokat, pl. szója);
 • nyers gyümölcsöt lehetőleg étkezés előtt fogyasztani (20-30 perccel), nem étkezés közben és nem közvetlenül étkezés után.

Mindenképpen érdemes az étrendbe iktatni:

 • étkezés előtt fél órával 2-3 dl frissen préselt zöldséglé, vagy almalé;
 • nyers, vagy enyhén párolt zöldségek;
 • csírázó magvak (gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, klorofillban);
 • szójaételek (amennyiben nem okoznak emésztési zavart): a szója nagyon sokféle formában kapható, változatosan készíthető el;
 • fokhagyma, cékla, sárgarépa különösen javasolt;
 • lehetőleg minden étkezéshez fogyasszunk valami nyers ételt (a nyers ételek enzimekben nagyon gazdagok, és több kutató szerint az enzimek az életerő hordozói).
 • Érdemes az elkészült ételekbe kevés szárított csalánlevelet is belemorzsolni. A csalán egy olyan vadnövény, amelynek jó méregtelenítő hatása van és sok ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz (ráadásul nem is drága).
 • Böjt (ha megengedett, lehetőleg orvosi felügyelettel). Böjtöléssel a ráksejteket tápláló anyagok nem jutnak a szervezetbe, és így a ráksejtek „kiéheznek” és elpusztulnak.

Gyógynövények

 • Salaktalanító, méregtelenítő teakeverék (fitotékában, gyógyszertárban kapható): naponta 2-3 csészével étkezések között.
 • Reggel (lehetőleg éhgyomorra): 1 csésze zsályatea (1 csipet zsályalevél + 2-3 dl víz, 3 percig forraljuk, 5-10 percig állni hagyjuk, melegen fogyasztjuk (a zsálya meglehetősen keserű, mézzel édesíthető).
 • Kasvirág-kivonat (Echinacea purpurea): gyógynövényboltban kapható (immunerősítő).
 • COD-tea: általános immunerősítő teakeverék, sugárterápia hatását növeli, mellékhatásokat csökkenti.
 • Fagyöngykivonat (Iscador-injekció).

Táplálékkiegészítők

 • Alapelv: 2-3-féle szer kiválasztása és kúraszerű alkalmazása.
 • Amennyiben módunk van rá, érdemes biorezonanciás méréssel megállapítani, mely szerek segítik elő leginkább állapotunk javulását.
 • B17-vitamin (sárgabarackmag): kutatók véleménye szerint specifikusan a ráksejteket pusztítja!
 • Tengeri alga (ételekbe főzve, teaként, tablettaként)
 • Antioxidánsok: A-vitamin, C-vitamin (terápiás céllal nagy adagokban ajánlott, 5-10 gramm/nap!!),
 • E-vitamin,
 • klorofill.
 • Culevit (gyógyszertár).
 • Mannarax (gyógynövényüzletben kapható kivonat csírázó gabonából).
 • Neurosan por (vulkáni tufa): segíti a tápanyagok hasznosulását, felszívódását, méregtelenítő.
 • Búzafű- és lucernakivonat: immunerősítő, méregtelenítő.
 • Méhészeti termékek, amennyiben nem okoznak allergiás reakciót.
  Méhpempős méz (erősíti a felépülést műtétek után, immunerősítő): reggeli előtt 1 teáskanállal.
 • Propolisz: immunerősítő, erősítő, citosztatikus hatású.
 • Virágpor (erősítő, immunerősítő): naponta 1-2 teáskanállal étkezés előtt.
  Fontos! Az antibiotikumos kezelés következtében általában károsodik a bélflóra, ennek rendbetétele érdekében tejsavbaktériumokat kell fogyasztani (kefír, joghurt, kombucha tea vagy tabletta formájában pre- és probiotikumok).

Egyéb módszerek

 • Reflexzóna-terápia(talpmasszázs):
  Kezelendő a vese, a hólyag, az emésztőszervek, a máj zónája – és még amelyik zóna érzékeny (bővebb leírás és tanácsok a reflexterápiáról szóló könyvekben vagy a témáról szóló előadások során).
 • Lázterápia – orvosi felügyelettel! Orvosi megfigyelések szerint a ráksejtek nem viselik el a magas hőmérsékletet. Ennek a terápiás lehetőségnek többféle változata lehetséges (pl. melegedő fürdők, termoterápia, lézerfényes melegítés, szauna, stb.). Ezenkívül az izzadsággal sok salakanyag is távozik a szervezetből.
 • Erős izzadás után ajánlott lemosni a testfelületet langyos vízzel vagy gyógynövényteával, hogy a kiválasztott anyagok ne szívódjanak vissza.
 • Naponta legalább fél óra torna (esetleg jógagyakorlatok).
 • Szabadban, jó levegőn végzett séta, kocogás, kertészkedés.
 • Fekvőhely bemérése, káros sugárzások és elektroszmog csökkentése.

Lelki egészség ápolása

 • pozitív, szeretetteljes gondolatokra törekedni;
 • relaxáció, ellazulás, elegendő alvás;
 • hit, ima, hála.

Ez az összes többi közül talán a legnehezebb, de fontos, hogy erre törekedjünk, hiszen az ember korántsem csak fizikai anyaghalmaz, annál sokkal több, és ha a lelkét nem ápolja, annak sokkal rosszabb következményei lesznek, mint a fizikai bajoknak.