53. Élettusa - Májtisztító kúra

2013.08.03 09:37

Májtisztító kúra

 

 

Célja: a máj állományán belül lévő epeutakban / 50000 /, valamint az epehólyagban lévő apró kövek eltávolítása, melyek a máj állományában pangást okoznak, ezáltal az epe termelése, lecsökken. (A napi epetermelés mennyiség 1-1,5 l ).   Fontos tudni, hogy minden kő szivacsos szerkezetű melyben hemzsegnek a baktériumok, gombák, vírusok, protozoonok.

A májtisztító kúra 12 órától másnap reggelig tart.

A kúra napján 12 óráig ehetünk bármit, ami nem zsíros. Olajos, vajas, tejes, tejfölös, kefires, joghurtos, túrós ételt ne. Ne vegyünk be gyógyszert, vitaminokat, mézet. Reggelire ajánlott gyümölcsöt, ebédre sima főtt burgonyát fogyasztani 12 órakor. Utána már semmit!

 

A programot az alábbi sorrendben kell végrehajtani:

 

12. 00 órától: Már ne együnk, ne igyunk semmit.

Készítsük el a magnézium szulfátos, keserűsó oldatot (100 g keserűsó + 8 dl vízben oldjuk fel). Tegyük a hűtőbe, hogy hideg legyen egy kicsit, így könnyebb meginni. Magnézium szulfátot kell használni, mert az nem emeli a vérnyomást, és ellazít, megnyugtat. Én 4 pohárba öntöttem egyenlően elosztva, feloldva, lehűtve.

14. 00 óra: igyunk meg 2 dl keserű só oldatot.

Készítsük el a következő oldat kombinációt: 1,5 dl olívaolaj + 1,5 dl grapefruit lé vagy citrom lé. Rázzuk jól össze, zárjuk le és tegyük a hűtőbe.

16. 00 óra: ismét igyunk 2dl keserűsó oldatot. Nem lesz éhségérzetünk.

18. 00 óra: ismét igyunk 2dl keserűsó oldatot

20. 00 óra: ismét igyunk 2dl keserűsó oldatot

22. 00 óra: igyuk meg az elkészített olíva olaj, + grapefruit, vagy citromlé oldatot. Kortyonként igyuk meg 5-15 perc alatt. Közben vegyünk be egy altatót (Dormicum). Utána azonnal feküdjünk le, hogy nyugodt éjszakánk legyen. Lehetőleg a hátunkra feküdjünk és a fejünket több párnával, emeljük magasabbra. Az altató célja, hogy nyugodt mély alvást biztosítson, mely idő alatt enyhe görcsökkel kiürülnek a kövek. Érdemes hajnali 3 óráig mozdulatlanul háton feküdni a hidraulika szabályai szerint engedjük dolgozni az olajat, mely kipumpálja belőlünk a kórokozókat. Én nem venném be az altatót!

 

 

A sikeres kúrát követően: reggelre hasmenés várható, a székletben megtalálhatjuk a kicsi epeköveket. (zöldeket, feketéket, szürkéket, barnákat) Ezek a kövek úszkálhatnak a székletben. Ne lepődjön, meg ha 200-2000 kőtől szabadult meg. Ha a széklet túl sok koleszterin kristállyal telített, akkor a széklet úgy néz ki, mintha pelyva úszkálna rajta.

Az eredmény: drámai, emésztésünk javult, közérzetünk jelentősen javult, megszűnt az allergiánk, váll- felkar, hátfájdalmunk. Látásunk élesebb lett. Vérnyomásunk csökken.

További teendőnket beszélje meg orvosával, és számoljon be mindenről.

 

Javaslat: érdemes a kúrát szombaton elkezdeni, hogy vasárnap tudjunk pihenni.

Azon a napon ne tervezzünk megerőltető munkát!

A kúrát pontosan így kell elvégezni, pont ebben a sorrendben, így ahogy le van írva.