37. Élettusa - Kozmetikai szerek

2013.07.27 18:15

A KOZMETIKAI SZEREK

 

Biokozmetikumokban tiltott anyagokról:

petrolkémiai anyagok: paraffinolaj, vazelin, paraffin

állati eredetű glicerin

propilén glikol, butilénglikol

Sodium- Laureth- Sulphate (alkil – éterszulfát)

Szintetikus színezőanyagok

Szintetikus illatanyagok

EDTA alapú kelátképzők

Genetikailag Módosított Organizmusokból származó anyagok

Szintetikus kémiai fényvédő anyagok

Alumínium vegyületek

Ionizáló és elektromos sugárzás alkalmazása

Talkum

 

A tartósítószer-mentességet reklámozó kozmetikumokat sugárzással, ionizálással kezelik!

Sajnos az összes cikkben található olyan anyag, amely rákkeltő! Szintetikus adalékanyagok, színezékek, illatanyagok, tartósítószerek, nehézfémek, sugárzásokkal tartósítás, alumínium stb.

Tűzvédelmi oktatást egy tűzoltó parancsnok szokott tartani nekünk minden évben. Ő is beszélt arról, hogy az egész csak egy globális nagy üzlet!

A szappanokból hiányoznak azok az anyagok, amik lemarják az elhalt bőrt, ezért az cserepesre felrepedezik. A fogyasztó megvásárolja a bőrradírt, ami kiszárítja a bőrt. Ekkor kénytelen az ember testápolót is venni. Tehát kezdetben vala a mosószappan. A helyett most van tusfürdő, bőrradír, testápoló.

Ugyanez vonatkozik a samponokra is. Sampon, hajpakolás, hajfesték, dauervíz, szőkítő por, balzsam, hajvégápoló szérum stb.

Menjünk csak tovább: kézkrém, kézbalzsam, folyékony szappan, kézfertőtlenítő…

Lábfürdősó, lábkrém, balzsam, sarokpuhító..

Arclemosó, tonic, szemfestéklemosó, arckrém, pakolás, arcradír, éjszakai szérum, szemránc krém, vitaminos pakolások, stb.

Dezodor, hintőpor, stift, parfümök, kölnik, roll on, és még sorolhatnám a végtelenségig!

Egyszóval magam sem gondoltam volna, még ezekről is apránként le tudok mondani! Jelenleg olyan tusfürdőt használok, amiben nincs mesterséges tartósítószer. Olyan arckrémet, amit én keverten gyógyszertári testápolóból és 100 % - os illóolajokból. A testápoló ugyanilyen. A magyar természetgyógyászok ajánlásával ellátott Aloé Stiftet alkalmazom, a parfümöt igyekszem a ruhámra fújni. Nem festem be a hajam, minél kevesebb vegyszert próbálok magamra kenni! A felvásárolt készleteimet elajándékoztam. Most láttam, hogy a bőröndöm üres! Nincs benne semmi! Csak a naptej maradt ott, amiben van pl. paraben.

Ma teleengedtem a kádat vízzel, vettem egy fekvőfürdőt végre! Illóolajokat (Levendula, borsmenta), szódabikarbonátot is tettem bele! Fantasztikus volt! Már majdnem nem is emlékeztem, hogy milyen lehet az ilyen fürdés! A víz nem volt forró, most látom csak, mennyi- mennyi rákkeltő anyagot használunk mindannyian, minden egyes nap! Kezdve a csapvíztől a fürdésen, mosáson, mosogatáson, takarításon, testápoláson át egészen az étkezésig! Méreg, méreg, tartósítószer, rovarirtók, permetszerek, légfrissítők…

Találtam olyan dezodorokat, melyeket a természetgyógyászok ajánlanak. A For Ever Living aloé stiftjét. A Logona desodorokat, és a Fitné Deo Kristálysticket.