35. Élettusa - A magas vérnyomás karbantartása

2013.07.27 18:05

A HYPERTÓNIA KARBANTARTÁSA

 

 

Az ereinkben keringő vér nyomást gyakorol az érrendszerre, mint a vízvezeték csőben a víz. Azonban az erek rugalmasak, a vérnyomás pedig pillanatról pillanatra változik. Attól függ, hogy a szívünk mennyi vért juttat az ereinkbe, és azoknak milyen a keresztmetszete.

William Harvey 1628- ban fedezte fel, hogy a vér önmagába visszatérő csőrendszerben kering, ennek fenntartója, motorja a szív nyomópumpa működése.

Két vérkör működik (nagyvérkör, kisvérkör), mely a bal kamrából kiindulva, nagy sebességgel , szinte kispriccel a vér, egy kis keresztmetszetű csőrendszerbe, mely egyébként is tele van vérrel. Ez az érrendszer csak úgy tudja befogadni a vért, ha kitágul. A vér érkezésekor mért vérnyomást nevezzük szisztolés vérnyomásnak. Amikor a szív „pihen”, a vérnyomás az érrendszerben csökkenő mértékben fennmarad, ez a diasztolés nyomás, a per!

Amikor a köznapi életben vérnyomásról beszélünk, hallgatólagosan mindig az egész szervezetünket behálózó érrendszer ütőeres (artériás) részének vérnyomását tárgyaljuk. Azonban a hajszálereinkben, és a vénáinkban is mérhető a vérnyomás. RR (Riva – Rocci) féle készülékkel mérjük a nyomás értékeket. Lényege: Annyira elszorítjuk a pumpálás során az ereket, hogy ne lehessen érezni a pulzust, aztán a mandzsetta nyomását fokozatosan csökkentve lemérhetjük, amikor az artériában uralkodó vérnyomás éppen meghaladja a mandzsetta nyomását, azaz újból megjelenik a pulzus. Ez a szisztolés nyomás. Ez hangjelenséggel is jár (fonendoszkóp), ami mindaddig észlelhető, míg az ütőérben folyamatossá nem válik a vérkeringés. Az utolsó hangjelenségnél a vérnyomásmérő higanyoszlopa a diasztolés értéket mutatja (a „per”- t). Vérnyomásunk tehát függ a szív által a vérkeringésbe juttatott vér mennyiségétől, az érrendszer keresztmetszetétől, és az erek rugalmasságától.

                                                                                        /Dr. Oblidál Zoltán: Mindenki gyógyszerkönyve/

 

Beceneve:  „A LOPAKODÓ HALÁL”

Szövődményei: a retina keringési zavara, látásromlás… agyi vérkeringés zavara, emlékezetzavar, álmatlanság, bénulások, szellemi tevékenység romlása, …a szív hosszan tartó megterhelése miatt a szívizom kóros hypertrophiája, anginás rohamok, infarktus, .. Vesekárosodás, fehérjevizelés,…létfontosságú szervek súlyos keringési zavara, elváltozása… hypertóniás- encephalopátiás roham ( 300/140 Hgmm!), mely hányással, látászavarral, bénulásokkal, epileptiform görcsökkel jelentkezik. A beteg nem ritkán a veseelégtelenségbe hal bele.

Több mint egy évtizede harcolok vele! Ezt a legnehezebb kikúrálni, legalábbis nekem! Már tényleg mindent kipróbáltam:

Gyógyteák: fagyöngytea kúra, pásztortáska tea kúra, keverékben (bodzavirág, kukoricabajusz, zsurlófű, fagyöngy, babhéj, diólevél, levendulavirág, galagonyabogyó, szarkalábvirág), csalán

Rizs (barna)

Citrom

Alma

Fokhagyma, medvehagyma

Galagonyabogyó

Vitaminok: C, Rutascorbin, Q 10, 

Mustármag – kúra

Legutóbbi felfedezésem: Luobuma tea

3 hetes illóolajkúra: 3 - 3 csepp levendula és citromolaj teában, vagy kockacukron belsőleg!

Ásványi karkötők: Magnetit, Hematit, Lapis Lazuli

Masszázs: külső bokától a vádliig felfelé simítva tenyérrel 5 percig, ha érezzük, hogy felment!

Vitaminpótlás, de nem a gyógyszertári mennyiséggel, hanem Lenkei Életerő mennyiséggel! + Q 10,  + Kálium, + Calmag italpor + E vitamin

Csíraételek

Stressz elkerülése

Fokhagymás alkohol kúra (többször is! 5 évente, 3 x eddig)

Diéta (só- és cukormentes, valamint lehetőleg húsmentes)

A B17 vitamin rendezi a vérnyomást is

Relaxáció: jóga, reiki, agykontroll, ima stb.

  

Ehhez is sok sikert, kitartást, akaraterőt kívánok! Gyógyíthatatlan betegség nincs, csak gyógyíthatatlan beteg! Mindenkinek saját felelőssége az egészsége! Dr. Lenkei Gábor azt írja a könyvében, hogy a betegség 3 fő oka a hiányállapot, a mérgek, amiket beviszünk, valamint a lelki okok!