32. Élettusa - HÚSÉTELEK FOGYASZTÁSA A DIÉTÁBAN:

2013.07.27 17:59

HÚSÉTELEK FOGYASZTÁSA A DIÉTÁBAN:

 

 

mindenkinek különböző a véleménye, hogy mennyi az a mennyiségű fehérje, amit el kell fogyasztanunk, amire szüksége van a szervezetünknek.

A nem elég fehérje fogyasztásánál csak a túlzott fehérje fogyasztás a veszélyesebb. Az emberi test egy nap alatt kb. 23 g fehérjét használ fel. Ahhoz, hogy ezt pótolni tudjuk havonta ¾ kg fehérjét kell elfogyasztanunk. Csak! Ettől mi sokkal többet fogyasztunk, szinte minden étkezéshez fehérjét használunk. A túl sok fehérjét nem tudja a szerveztünk feldolgozni, majd a felesleg lerakódik. Ez okozza a túlsúlyosságot!

A fehérjék semmivel sem fontosabbak az étel többi alkotórészénél. Egyaránt szükségünk van vitaminokra, ásványi anyagokra, szénhidrátokra, zsírsavakra, aminosavakra. A fehérje nem úgy kerül a szervezetünkbe, hogy fehérjét eszünk, és kész! A fehérjék aminosavakból épülnek fel. Evés során a szervezetünkbe került étel eredeti formáját a szervezet megemészti, majd aminosavakra bontja, ezek segítségével készíti el a felhasználandó fehérjét. Szervezetünk számára tehát az aminosavak az esszenciális alkotórészek.

Ha az ember több mozgást végez, akkor több szénhidrátra van szüksége, amiből több energiát nyer. A fehérje a legnehezebben emészthető táplálék, testünk rengeteg energiát pazarol el a megemésztésére. Így a sok fehérjével csak a teljesítőképességünk romlik. Persze én magam húsimádó vagyok!”

                                                                                                 /Cheflaszlo, Santa Monica/

 

Egyetértek! Aki soha nem eszik állati fehérjét, annak sem lesz semmi baja! A magam részéről azt tapasztalom, mióta nem eszem húst, nem iszom kávét, mégsem vagyok kevéssé fitt, mint addig. A kisujjaimról múlnak a bütykök, a térdemen múlik a csontkinövés! A tüneteket a szervezetemből kiürülő húgysavnak tulajdonítom! Emellett az extra adag vitaminnak, ásványi anyagnak, nyomelemnek!