25. Élettusa - Az onkológiai megbeszélés

2013.07.24 09:29

ONKOLÓGIAI MEGBESZÉLÉS

 

 

November 12.

13 óra előtt ott voltam a kórházban, egyre idegesebben, még bőgtem is. Rám talált a doktornő, akire rábíztak, vagy ő vállalt el engem? Nagyon kedves, aranyos, már tájékozódott rólam, miért csak 4 hónap múlva mentem sebészhez? Tudta, hogy asszisztensnek tanultam, bevetette a sebész főorvos tanárom iránti tiszteletemet is a rábeszélései közé.

Amint elsorolta a mellékhatásokat egyre jobban magam alá kerültem… elsírtam az összes zsepit, amit magammal vittem, nagyon nehéz a döntés…

Megkérdezte, mit tudok. Mondtam, sok mindent, de mindent beszéljünk át… Mindent tudni akarok őszintén.

- Az első kemot műtét után 4 hétre meg kell kapnia, hogy hasson valamit, csak úgy van értelme, ha mind a 6 –ot megkapta! Utána jöhet a sugárkezelés (12), legvégül a hormon, ami tablettában van… 5 évig!

 

Mellékhatások:

Kihullik a hajam, mert tönkreteszi a gyorsan növő sejteket, de kinő újra

Előtte szívultrahang, utána is, mert nézik, hogy a szívem bírja–e?

Előtte vérvétel, utána 1 héttel megint, mert nézik, hogy teszi tönkre a vérképemet, mert itt is a gyorsan növő sejteket írtja

  1. emeli a vérnyomást, erre adnak gyógyszert
  2. növeli a folyadék visszatartást, erre vízhajtót adnak
  3. növeli a trombózisveszélyt, erre adnak heparint
  4. hányingert okoz, erre adnak hányingercsökkentő gyógyszert
  5. a tumormarker csak tájékoztató jellegű, mert nem biztos, ha magas is, hogy van daganat, de az sem biztos, hogy nincs, ha alacsony lesz! – akkor minek? – kérdem én!
  6. rosszul lehetek tőle, életunt, étvágytalan lehetek
  7. a hormontól hízni lehet
  8. a sugártól égési, hegesedési sérüléseim lehetnek…

 

Beszélgetés közben olvasgatta a levelemet, észrevette, hogy az ott leírtak alapján, magamat hibáztatom a betegség kialakulásáért. Erre is kitért, mondván, ne hibáztassam magam, mert a betegség az jön magától, ki tudja miért! Meg akart győzni, hogy nem én vagyok a felelős!  Bizony, hogy én vagyok az oka! Nagyon sokat tettem érte, hogy elérjen a baj, csak nem ilyenre gondoltam, főleg nem ilyen hamar!

Nem tudom mitévő legyek? Tehetetlen dühömben csak sírni tudtam…

Több mint 2 órát foglalkozott velem, de én egyre biztosabb vagyok benne, ki sem akarom próbálni… hiába volt olyan aranyos, hiába kedves, hiába szánta rám a drága idejéből az egész délutánt, egyre jobban eltávolodtam az általa kitűzött céltól.

Megnézte, miket szedek, azt mondta, maradhatnak a vitaminok, a Q10, a búzafűkapszula, céklalé, cékla tabletta, a diéta, a húsevést erőltette, amikor azt mondtam, halat eszem, akkor azt mondta, akkor jó…

Egy valamit azonban megtiltott: azt mondta soha többé ne egyek B12- őt, mert az segíti a sejt osztódást, egyébként is nekem még gyors a sejt osztódásom, mert még nagyon fiatal vagyok, éppen ezért ők a kezeléssel 20 – 30 évre előre gondolkodnak, mivel még nem szabad meghalnom!

A fiatalokat másképp kezelik!

Érdekes, ezt mintha már hallottam volna valahol!

A cukorbetegeket is másképp kezelik, ha fiatal!

Miért?

Hogy a nyugdíjig kihúzza, vagy valami más oka van?

Nem jutott eszembe megkérdezni!

Ilyenkor sajnálom az öreg önmagamat, akkor hogy fognak hozzám állni? Akkor már nem olyan fontos az életem? Vagy azért, mert akkor már lassabbak az életfolyamatok?

Azt mondta nekem még gyorsabb a sejtosztódásom…

Meggyőződésem, hogy gyorsabbnak is kell lennie!

A fehérvérsejtjeim is osztódjanak csak gyorsabban, szaporodjanak a T sejtek, pusztítsák el ők a degenerált sejteket!

Arról is beszélt, hogy volt valaki a TV- ben, aki valamilyen természetes gyógymód mellett kardoskodott, azt állította, semmi kemot nem kapott, közben az ő betegük volt!

Erre felkaptam a fejem, mert tudtam, én is írom a könyvemet folyamatosan a tapasztalataimmal együtt. Ezt azonban nagyon erkölcstelennek tartom! Ilyet soha nem tennék! Ez hazugság, átverés, ráadásul még gyilkosság is, mert lehet, hogy valaki követi a példáját, és nem sikerül megmenekülnie…

Amit leírok, teljes mértékben igaz! Nincs értelme hazudozni! Ez van, így, ahogy írom! Ez az én történetem, senki másé! Pont így mentem rajta végig, ilyen hatások értek, ahogyan azt leírom.

Azt is mondta, hogy vízhajtásra csalánteát szokott javasolni, amíg az is jó, nem szokott egyből gyógyszert felírni, ha megy nélküle is. Ennek örülök…

Amikor a kezei közül sikerült végre kiszabadulnom, mindenkit értesítettem, hogy bevállaltam a kemot… csak egy csökkentettet… de miért esik ennyire rosszul?

Miért nem érzem jól magam, miért félek ennyire tőle?

Barátnőm azonnal hívott, neki csak bömbölni tudtam, de sajnos ezt senki nem döntheti el helyettem, csakis én! A telefon túloldalán hallottam, hogy velem sír, neki is nehéz volt a döntés… többször elcsuklott a hangja, de igaza van, nem akar befolyásolni. Azt mondta, nekem kell döntenem, mindegy hogyan döntök, ők mellettem állnak, és ne foglalkozzak most senkivel csak saját magammal! Ne hagyjam, hogy bárki is befolyásoljon!

Csak ne lenne ilyen nehéz… azt mondta a doktornő, az egyik oldalon a mellékhatások, a mérleg másik oldalán az életem áll… döntsek, melyik a fontosabb…

A. szintén azonnal hívott, neki is csak bömbölni tudtam…

Egyben azonban egyre biztosabb lettem hazafelé a buszon, nem hiszek ebben a terápiában sajnos, hiába próbál mindenki rábeszélni!

Amikor még felszálltam a buszra, egy összetört, életunt, összecsuklott ember voltam, ahogy távolodtam Budapesttől egyre jobban előtört belőlem a saját egyéniségem, a saját gondolataim, észérveim kezdtek megvigasztalni…

Két kolléganőm a buszmegállóban várt, hogy hazakísérjenek. Elképesztő!!! Nem gondoltam volna, hogy ennyire tudnak szeretni, mindenben, mindenkor támogatni, s félnek, hogy rossz döntést hozok…

Bevallom, a doktornőnek csak azért egyeztem bele, hogy ne raboljam tovább a drága idejét, valamint már akkor tudtam magamban, hogy legfeljebb egyet kipróbálok, annak eleve a felét kérem, amikor kész, vagy már közben, leállítom! Megmondom, hogy nem kérek többet! Ezekkel a gondolatokkal győzködtem a háborgó lelkemet, amikor ez ésszerűnek, kivitelezhetőnek tűnt, akkor jobban éreztem magam! Így van, csak belekezdek, és azonnal leállíttatom! Azt mondták, én döntöm el, meddig kérem!

A este beszélt egy nővel, aki híve a természetességnek, az egészséges életmódnak, valamint 10 évvel ezelőtt rosszindulatú bőrrákból kiinduló nyirokrákja volt, és nem vállalta a kemoterápiát, kemoterápia ellenes. Megígérte, hogy eljön hozzám, elmondja, ő mit tett, mit javasol nekem! A ezt elintézte nekem, mikor ő bízik az orvosokban, a terápiákban, valamint van egy sor példa itt a faluban, hogy mellrákosok végigvonszolták magukat az összes felajánlott kezelésen, és most jól vannak, persze sokan távoztak is. Érdekes, eme sorstársaimmal nem akarok beszélni! Egyik ismerősömmel sem beszéltem, aki a mellrákját kemoval kezeltette.

Nem tudom, mi bajom van, miért a legnagyobb bajban vagyok a legellenállóbb?

Eddig mindenkinek szót fogadtam, megtettem, amire kértek, elfogadtam az összes gyógyszert!

Mi lehet az oka, hogy a bensőm azt súgja, ne tedd?

Az első az volt, hogy emeli a vérnyomást! Ezt nem akarom! Most sikerül valahogy gyógyszer nélkül kordában tartanom, mi lesz akkor?

Igazából már meg tudom köszönni a betegségnek a leckét, rengeteg mindenre megtanított, sokat köszönhetek neki, most már nincs rá szükségem, magától is elmúlhat!

Mától tiszta lappal indulok, ami eddig volt meg sem történt, új életet kezdek, bölcs leszek… tudom, mindennek így kellett lennie, minden így van jól!

 

November 13.

Ma kellett volna mennem vérvételre, de kértem, hogy inkább holnap, mert ma 13.- a van! Ezt is megengedte a doktornő. Nagyon aranyos, nem akarom megsérteni, azt mondta, fejben kell átrendeznem a dolgokat, ha nem vállalom a kezelést, nem lesz megtorlás, a páciensük lehetek, mehetek hozzájuk kontrollra.

M eljött hozzám a fiacskájával. Egész nap itt voltak, közben próbált rábeszélni a kemoterápiára. Azt mondta, az elsőt próbáljam ki, utána döntsek. Egy semmit nem ér, és tudom, hogy utána úgyis azt mondanám, többet nem akarok.

Azért, hogy mások kedvében járjak nem vállalom azt az egyet sem!

Nem mondom, hogy soha, de jelen pillanatban nem vagyok kész rá!

Nézeteimet alátámasztandó odaadtam az összes könyvet, még ezt a sajátomat is elolvasni M-nak. Elolvasás után elbizonytalanodott, megint magamra maradtam a döntéssel… hisz úgyis nekem kell eldönteni…

Közben hívott barátnőm édesanyja is, aki a kemo mellett tette le a voksát…

Hívott az öcsém, ő is szeretné, ha vállalnám az anyukámmal együtt, meg keresztanyám és keresztapám is…

A helyi védőnő is a kemo mellett van, de hisz a természetes gyógymódokban is…

Á is példákkal támasztotta alá a kemo melletti döntését.

Kisági hisz a természetes gyógymódokban, és az én ERŐMBEN is, meg aztán a mérleg másik oldalán ott áll a természetes gyógymód, amit hónapok óta diétával egybekötve alkalmazok, nem az van, hogy nem teszek ellene semmit! Amit teszek, az legalább annyira használhat, mint a kemo, ha nem jobban!

Selly hívott közben, volt orvosnál, sikerült ennek a rendes orvosnak rábeszélnie a kemora, azt mondta neki, már rég meggyógyulhatott volna, ha az elején bevállalja. Csak az első fél kemotól olyan rosszul volt, hogy megfutamodott, és két hét múlva, amikor marékszámra kezében maradt a haja… sokkot kapott. Azonban most már kénytelen elvállalni, mert igaz, hogy szerencsére nem romlott az állapota, de nem is javult. Közben megkérdezte, hogy én mit tegyek, azt tanácsolta az orvosa, ne gondolkozzak egy percig sem!

Vegyem meg a parókát…

A párom szerint végleg kinyírnak, ha elmegyek…

Beszélgettem egy hölggyel:

Neki szülésnél derült ki a vastagbélrákja nyirokáttéttel fűszerezve. Elmesélte a történetét, császármetszés után 2 héttel vitték műteni, majd 12 kemot írtak elő neki, amiből csak 7 – et bírt ki. Azt is úgy, hogy már táltoshoz járt energiáért. Megnéztem az ereit, alig maradt rendes vénája… elmondta, mennyire rosszul volt, de élni akart, mert itt a kicsi fia… Nagyon csodálkozott, hogy én egyik kezelésbe sem akarok belemenni. Adott egy orvos címet, telefonszámot, aki csak a legszükségesebb mennyiséget adja be a betegeknek… Az agykontrollt említette, meg a táltost, aki energiát adott neki. Ekkor mondtam, közben reiki mester lettem, aminek nagyon megörült, hogy tudom magam gyógyítani, és energiát adni. Ekkor még a csakra tisztítást, és csakra harmonizálást is javasolta. Eszembe jutott a fia, mondta nekem, hogy az anyukája táltos. Akkor azt hittem a gyerek csak „beszél”, ezek szerint igaza van! Egy doktornő, aki orvosegyetemet végzett! Mennyi változást hoz az emberek életébe egy ilyen életellenes betegség! Mindjárt megjön a HIT, azonnal keressük a gyógyulás szellemi útját!

Most megnyíltak előttem az emberek, és sok olyan emberről derül ez ki, akiről soha nem gondoltam volna, mert nem látszott rajta, nem kürtölte szét a világnak, és vidáman fogta fel! Mindenki elmondja a saját esetét, hogy ezzel segítsen, erősítsen engem! Kedves drága emberek! Nagyon köszönöm! Mindenkinek!

Azért kapjuk a betegségeket, hogy szellemileg fejlődjünk, hogy megtérjünk Istenhez?

Este felhívott egyik barátnőm, azt mondta más két szép szeméért ne vállaljam be, csakis magamért! Mindegy hogyan döntök, ők mellettem állnak! Nem fogok meghalni, segítenek.

Egy gond van a természetes gyógymódokkal is, nevezetesen, élő példa nincs előttem! Minden tudományom csak könyvekből, filmekből, mások elbeszéléséből származik, de egy hús – vér ember még nem állt előttem példának… álljon elém! Vele akarok beszélni! Látni akarom, hogy jól van!

A kemoterápián részt vett betegek közül is sok példa van a gyógyulásra, a halálra, valamint a kiújulásra is…

Összességében a mai napom ezzel telt el, hogy vívódjak… mit tegyek?... mit tegyek?... mi a helyes döntés?

Jó nagy fejfájással, hulla fáradtan feküdtem le, be is dagadtam megint…

 

November 14.

Reggel 7- kor vérvételen voltam, végre elkészül a tumormarker! Utána EKG- n vettem részt.

Találkoztam azzal a fiatal nővel, akivel egyszer az UH – on. Már túl van a műtéten, és 7 kemon. Azt mondta, egy hét masszív rosszullét garantált minden kemo után! Addig olyan, mintha meghalna, életunt, beteg, rosszul van. Egy hét után reggel arra ébredt, hogy csicseregnek a madarak, és újra süt a nap. Ő élni akar, mert ott a pici gyereke. Már alig vannak erei, a beadott szteroidoktól 8 kg – ot hízott (pedig nem is hajlamos hízásra, magas vérnyomásra…), de vidám, jól néz ki, közben búzafűlevet ivott, amit ő készít magának, az egész családja azt issza. Most reménykedik, hogy már az utolsó kemo jön és megszabadulhat.

- Találkozott olyannal, aki kemo nélkül gyógyult meg? – kérdeztem.

- Nem!  Még nem, de a nélkül… húúú… NAGYON KELL HINNI! – mondta mosolyogva.

Szerintem ő, ha meggyógyul, azt a búzafűnek köszönheti, meg az élni akarásának és a céljának!

Még én sem találkoztam olyannal, aki anélkül gyógyult, csak itt – ott olvastam róla, mi van, ha nekem nincs elég hitem? Nincs meg az a „Húú! NAGYON KELL HINNI!”?

Végül is egy hús – vér ember vagyok, nincs bennem semmi különleges, nem vagyok senki, sem regényhős, sem színésznő! Ah! Most jut eszembe az egyik énekesnő, akinek szintén mellrákja volt, bevállalta a kemot, úgy tűnik, meggyógyult. Film készült a tortúrájából…

Hogyan merek reménykedni, hogy nekem az utolsó kis porszemnek sikerülhet?

 

Fiamat kértem, kérdezze meg az orvost a B12 vitaminról, mert itt azt mondták, fokozza a sejtosztódást, ne szedjem soha többé…

Az orvos azt mondta neki, nyugodtan szedjem, mert a B12 a vörösvértestek szaporításában vesz részt, ilyen alapon mindenki rákos lehetne, ha egészségesen táplálkozik! Ez egy félreértelmezett adat…

Elhiszem, mert az én véleményem is ez, csak megerősítést akartam egy szakembertől. Másfelől eszem a B15 vitamint, ami rákellenes, és a többi B vitamin is ott van komplexen, azaz nem magában szedem, hanem kiegyensúlyozottan. Ha pedig elgondolkodunk, rájöhetünk, hogy az egészséges táplálkozás maga is sok B 12 vitamint tartalmaz, attól pedig még senki nem kapott rákot! A B 12 = cianokobalamin, azaz cián vegyület kobalddal! A cián pedig öli a ráksejtet! Javítja a vérképet! Akkor miről beszélünk?

Találtam egy Dr. Chen patika prospektust, ami annyira megfogott, le kell, hogy írjam!

 

Dr. Chen: Orvosi tanácsok a betegség megelőzéséről:

 

„Hajdanában a kínai császár udvarában az az orvos részesült dicsőségben, akinek soha nem kellett gyógyítani. Kérem, fogadjon el néhány tanácsot egy orvostól, aki nem gyógyítani, hanem megelőzni akar.

A XXI. Sz. egészséges emberének a következővel kell rendelkeznie:

  1. erős szív
  2. okos fej
  3. erős test
  4. sok életenergia
  5. rendezett élet, és ami talán a legfontosabb:

BOLDOGSÁG ÉS SOK- SOK SZERETET!

Hivatalosan az orvosi egyetemen azt tanítják, hogy úgy lehet kiszámítani a várható élettartamot, ha azt a kort, amikor megjelenik a bölcsességfog, megszorozzuk öttel. Így mindenkinek kb. 110- 120 évig kellene élnie. Akkor mégis miért 75 év az átlagkorhatár?

A válasz igen egyszerű: a környezet káros hatásai, ill. az emberek egészségtelen életmódja lerövidíti az életet.

 

„A HALÁL OKA NEM A BETEGSÉGEKBEN KERESENDŐ, HANEM A TUDATLANSÁGBAN!”

                                                                                                                           / bölcs kínai mondás/

A WHO 1999- ben közzétette az egészség fenntartásához szükséges legfontosabb követelményeket. Minden ember saját felelőssége betartani:

  1. egészséges táplálkozás
  2. megfelelő mozgás, testedzés
  3. dohányzásmentes életmód, mérsékelt alkoholfogyasztás
  4. lelki egyensúly

 

Megállapították, ha az ember ezeket az egyszerű tanácsokat figyelembe venné, akkor a magas vérnyomású betegek száma 55%- kal, a szélütéses bénulások 75%- al, a cukorbetegség 50%- al, míg a rákos megbetegedés 35%- al csökkenne.

Ha mind a 4 pontra odafigyelünk, egészségünk megőrzésével akár 10 évvel is meghosszabbodhat az átlagéletkor.

Talán első olvasásra túl egyszerűnek tűnik mindez,de ha megfogadja ezeket a tanácsokat, rendkívüli változásoknak lehet Ön is tanúja.

 

A lehetőség az Ön kezében van!

NE LEGYEN TUDATTALAN!

Előzze meg a betegségek kialakulását helyes táplálkozással, rendszeres testmozgással és lelki harmóniával!

                                                                                                                                    Tisztelettel: Dr. Chen Zhen”

 

Térjünk vissza megint a kemoterápiára! Ha eszembe jut, rosszul vagyok, felmegy a vérnyomásom, ideges szívverésem lesz, lehangolt, gondterhelt, feszült, stresszes leszek. Nem hiszek benne! Félek tőle! Félek a mellékhatásoktól!

Minél többen akarják, hogy menjek rá, annál erősebb az ellenállásom! Mindig rossz érzés fog el… nézzük akkor az alábbi táblázatban a mérlegelésemet, mi szó ellene?

 

s.sz.

Kemoterápia mellékhatása

Mit adnak ellene?

Ezek mellékhatása

1.

Emeli a vérnyomást

vérnyomáscsökkentőt

Rákkeltő, emeli a vércukorszintet

2.

Vízvisszatartás

vízhajtót

Kiüríti a létfontosságú sókat, ionveszteség, izomgörcsök à sókat adnak mellé

3.

Hányingert, hányást okoz

hányáscsillapítót

Álmosság, bágyadtság, vérnyomásesés,

összerendezetlen mozgások, szájszárazság

4.

Gyomor- bélfekélyt, bevérzéseket, elsavasodást

savlekötőt

 

5.

Szédülés,

Rosszullét

Szédülés elleni gyógyszert

 

6.

Szív elváltozást

 

 

7.

Vérképen elváltozást

 

 

8.

Rontja a látást

 

 

9.

Rontja a hallást

 

 

10.

Elhalnak az erek

 

 

11.

trombózist

Vérhígító heparint

Csontritkulást okoz, növeli a daganatképződés esélyét, paradox trombózist okozhat

12.

Legyengíti az

Immunrend-

szert

 

 

13.

Kihullik a haj,

Szemöldök,

Szempilla

 

 

14.

Elpusztítja az összes gyorsan

 Növő sejtet

 

 

 

15.

Fulladást, 1 hét rosszullét

minimum

 

 

16.

Anaphylaxiás

Shockot okozhat

 

 

17.

Szteroidokat is adnak

 

Gyomor- nyombélfekélyt okoznak, gyomorvérzést, elvékonyodott bőrben bevérzéseket okoz, a zsírszövet átrendeződik, az arc kerekké válik, a végtagok elvékonyodnak, a has és deréktájék elhízik… csökken a csontok mésztartalma, a vérnyomás emelkedik, szőrnövekedés, pattanások, étvágy fokozódik, a hang elmélyül, izomerő csökken, szürke- ill. zöld hályog alakulhat ki a szemen

18.

Növeli a fényérzékenységet

 

 

 

19.

Kioldja belőlem a folsavat

 

 

20.

Végső soron halált is

 

 

 

 

Ezek „csak” azok a mellékhatások, amik hirtelen eszembe jutottak, nem is tudom, minek nézzek még ezek után utána! Azt mondják, csak annál a betegnél jelentkeznek ezek a mellékhatások, aki nem tartja be az orvosi utasításokat, aki nem fogad szót! Az orvosok ott állnak a betegek mellett, minden tüneten tudnak javítani…

Mi szól mellette? – Nem tudom, nem találtam ilyet! Nem úgy kerestem, hogy találjak is! Nagyon egyoldalúan szemlélem a dolgot! Nagyon ellenzéki vagyok…

Ezeket később találtam:

 „A kemoterápia súlyos következménye: az idegkárosodás.

A daganatok kemoterápiás szerekkel történő kezelése gyakran hozható összefüggésbe később kialakuló neurológiai mellékhatásokkal, amelyek a rákot túlélők egy részénél csökkenthetik az életminőséget.

A legfrissebb kutatási eredmények szerint az 5-fluorouracil (5-FU) kemoterápiás szer önmagában is elegendő a központi idegrendszer késői degenerációjának létrejöttéhez. Az 5-FU egy széles körben alkalmazott kemoterápiás szer, amelyet egymagában vagy kombinációk részeként a vastagbél, végbél, emlő, gyomor, hasnyálmirigy, petefészek és a húgyhólyag daganatainak kezelésére használnak.

Egyértelmű klinikai fontosságuk ellenére keveset tudunk a kemoterápia központi idegrendszerre gyakorolt mellékhatásairól. Ez idáig a kutatók számára nem volt teljesen világos a háttérben zajló biológiai folyamat, beleértve, hogy a hatásokhoz szükség van-e: több kemoterápiás szer együttes alkalmazására; kemoterápiás szerekre és a szervezet daganatra adott saját válaszára; a vér-agygát károsodására; vagy gyulladásra. A klinikusok számára a megfelelő állati modellek is hiányoztak a fontos probléma tanulmányozásához.

Dr. Mark Noble professzor és a Rochester Egyetem Őssejt és Regeneratív Medicina Intézetének, valamint a Harvard Orvostudományi Egyetem (Boston) munkatársai felfedezték, hogy az egereknek rövid ideig, szisztémásan adott 5-FU a központi idegrendszer akut károsodását és a progresszíven súlyosbodó késői károsodás szindrómáját okozta. Ez a károsodás nem volt kijavítható, ehelyett idővel egyre rosszabbodott. Emellett Dr. Noble és munkatársai azt is bemutatták, hogy a kemoterápiás kezelésnek késői hatásai voltak arra is, hogy milyen sebességgel jut át a fülből az agyba az információ.

A normális idegi működéshez mielinhüvelyre van szükség. A kutatás egyik fő felfedezése, hogy a klinikailag releváns 5-FU koncentrációk nem csupán a központi idegrendszer osztódó sejtjei számára voltak toxikusak, hanem a szigetelő mielinhüvely réteget alkotó sejtek (nem osztódó oligodendrocyták) számára is. A fül és az agy közötti információáramlás sebességével kapcsolatos megfigyelés egy nem-invazív módját jelentheti a daganatellenes kezeléssel összefüggő mielinkárosodás vizsgálatának.

„Számos klinikai kutatás során azonosították már az olyan kemoterápiás szerek, mint az 5-fluorouracil, neurotoxikus szövődményeit. - közölte Dr. Noble - Mivel a kemoterápiás szerek még évekig maradnak egyértelműen a rákos betegek standard kezelési szerei, nagy szükség van a károsodás jobb megértésére."

"Ezek a kutatások az őssejt medicinát illetőleg jóval meghaladják a szöveti regeneráció miatti sejtátültetést. Az őssejt biológiájának ismerete lehetővé teszi, hogy elkezdjük megérteni ennek a szindrómának az egyes okait, valamint, hogy az ilyen károsodás megelőzését vagy helyreállítását nyújthassuk."- közölte Noble professzor.

Ez a kutatás elsőként bizonyította be, hogy a késői központi idegrendszeri károsodást egyetlen kemoterápiás szer is okozhatja, és a károsodás első állati modelljét sikerült létrehozniuk. Ezek a kutatások továbbá bemutatják, hogy ez a szindróma különbözik a sugárzás okozta károsodásoktól, és így a késői központi idegrendszeri degeneratív károsodások egy új osztályát alkothatja.”

 „Az agyat egy úgynevezett vérgát védi, amit a szervezet MINDEN ÁRON fenntart, ezért semmilyen idegen molekula, a kemo, meg a B 17 se jut át rajta, ezért HATÁSTALANOK!!!”

Később találtam a neten is: Nagy Attila kémikus, a kemoterápiával dolgozó kémikus hanganyagát. Meghallgattam, felfigyeltem rá, hogyan jutott el a tudatosságig a kezdeti kísérletektől. A kemoterápiát onkológiai szőnyegbombázásnak nevezte. Próbáltak olyan szereket kikísérletezni, amik nem az egész szervezetet tarolják le, hanem csak a lézer pontosságával helyileg hatnak. Közben bizony eme szerektől ő maga is rákot kapott! A kemoterápia tehát maga is rákkeltő, csak nem tudják bebizonyítani, hiszen a betegek nem élnek olyan sokáig. Arra jött rá, amire én is, meg azt hiszem, aki igazán meg akar gyógyulni, az mind rájön… Egyszóval arra jött rá, hogy a beteget azonnal ki kell venni a környezetből, amiben benne van, mert gyökeres változás, változtatás szükséges a gyógyuláshoz! Ez nem vicc, véresen komoly, ugyanúgy nem mehet tovább az élete, mint eddig. Ha eddig bal kézzel evett, most egyen jobbal, az ágyát azonnal át kell helyezni, mert 80 % - ban biztos, hogy káros földsugárzásban fekszik, és minden apró változást be kell vezetni, álljon ki magáért, ne fojtson el semmit, mondja ki, mi nyomja a lelkét! Szóval minden ott volt a hanganyagban, amit eddig én is felfedeztem.

 

Kemoterápia mellékhatásait csökkenti:

sárgabarackmag rendszeres fogyasztása, napi 20 szem

friss búzafűlé minden nap, saját nevelésű fűből

Avemár

Vitanax

Flavin7

B17 vitamin

Hunza vitamin

 

A sugárkezelés: egy adag 100 x annyi mennyiségű sugárzást tartalmaz, mint egy tüdőszűrés, amit ugye egy évben csak egyszer szabad elvégeztetni, lévén, hogy mennyire veszélyes! Nos ilyenkor persze mindez nem számít! Ebből a 100x os adagból 12 db! Az annyi, mint 1200 mellkasröntgen! Egymás után? A rákkeltő hatalmas sugárdózissal elégetik a környező sejteket is, amik közül az egészséges sejt legalább biztos, hogy elpusztul, és a környéke hegesedik, ezáltal csökken a vérellátása, majd pedig a degenerálódott ráksejt könnyebben tud visszaállni az ősi létformára, itt megbújva burjánzani, áttéteket osztogatni.

Ez az én véleményem! Nem tudom ennek kitenni magam…

Csodálom, hogy ezt kibírja, kibírta már annyi ember! Milyen szuper szerkezet a testünk! Még ezt is képes túlélni! Tényleg jobban kellene rá vigyáznunk!

 

Hormonkezelés: Vagy antiösztrogén (progeszteron), vagy férfihormon (androgén), amit lehetne kapnom. Nos ezek mellékhatása az elhízáson kívül a csontritkulás, a hőhullámok, a másik női hormon túlsúlyba kerülése, stb…

Nem tudom, mi van velem, de erős várként védem a testem ezektől. Megmakacsoltam magam, nem is tudtam, hogy ilyen harcias vagyok!  Avagy csak félek a rosszulléttől, mert műtét után az altatótól annyira rosszul voltam?

Igen, azt hiszem, csak iszonyúan félek a rosszulléttől, mert most jól érzem magam! Nem akarok direkt rosszul lenni! Úgy érzem, nem lennék ugyanaz, aki előtte voltam!

Nem is ez a baj! Az a legnagyobb baj, hogy sok rossz példát láttam magam előtt, túl sokat tudok róla, és a legnagyobb baj, mármint nem nekem, hanem az orvosoknak, hogy

 

ÉN NEM HISZEK EBBEN A GYÓGYMÓDBAN!

 

Öcsém, amikor meghallotta a mellékhatások felét, azt mondta, igazam van! Ezt ő sem engedné beadni magának!

Kicsit fájt a szívem az anyukámért, elkeseredett, mert nem vállalom el a kezelést, még sírt is, hogy ilyen makacs vagyok, pedig már mondta keresztanyámnak is, hogy elmegyek… legalább ő azt hiszi… Én mondtam neki, ne legyen betege ennek, mert elkeserít engem, ne kényszerítsen olyasmire, amit nem akarok! Erre mondta, én keserítem el, mert nem akarok meggyógyulni.

Dehogynem! Sokkal jobban akarok, mint bárki más! Azért teszek meg minden tőlem telhetőt! Ezt pedig a bensőm súgja, hogy ne tegyem, hátha meggyógyulok nélküle is! Ha nem próbálom ki, sohasem tudom meg! Akkor életem végéig bánnám, és ezen agyalnék!

Kemoterápiás ellenpélda van bőven:

Az apósom gyomorrákban halt meg 1980- ban,

egyik ismerősöm áttétes gyomorrákban 2000- ben,

a másik májrákban 2001- ben, a tanár, akiről már meséltem, ő még a teát is itta, az előző itt élő nő mellrákban, az egyik néni tüdőrákban, a nagybátyám vastagbélrákban…

Mit tehetnék mást, ha egyszer félek tőle, nem hiszek benne egy kicsit sem, ha csak szóba kerül, máris rosszul leszek… ha pedig erős várfalat húzok magam köré, megvan a lehetőségem, hogy más gyógymódot alkalmazzak, akkor abban tiszta szívvel megbízom, máris megerősödöm, még én vigasztalok másokat. És jól érzem magam!

JÓL ÉRZEM MAGAM, JÓL VAGYOK, LÁTOM A JÖVŐT, BÍZOM!!!!

A barátnőm azt mondta, ne az eszemre, hanem a szívemre hallgassak… nem tudom a kettőt megkülönböztetni, de azt hiszem jelen esetben sem az eszem, sem a szívem nem akarja se a kemoterápiát, se a sugárkezelést, se a hormonkezelést…

Az orvosok kezébe kerülve mindig rossz a hangulatom, egészen kicsi porszemnek érzem magam… tehetetlennek, szerencsétlen áldozatnak… állandóan az éltemmel fenyegetnek… persze ez csak most van így, csak az onkológián… Más osztályon soha nem éreztem így magam! Maga ez a szó, onkológia, elrettentő! Számomra…

Nem akarok senkit befolyásolni a döntésében, de le akarom írni, hogy én így éreztem! Csak az kövessen, aki maga is úgy érzi!

Tegnap séta közben Suzy elmesélte, neki volt egy rokona, akinek levették a mellét, nem vett igénybe semmilyen kezelést, dolgozott tovább, mintha mi sem történt volna és még így is túlélt mindenkit…

Ez a kedves, mosolygós Suzy kártyát vetett rólam, és egészség jött ki… Ennek örülök, mert ő is örül, mosolyog a szeme, azonban nekem vannak kétségeim…

Még mi lesz velem, nem tudom? Ma úgy érzem, ha nem vállalom el a kezelést, akkor is ugyanannyi az esélyem az életre, mint a kezeléssekkel…

 

November 15.

Hívott a nagyobbik fiam. Megkérdezte, hogy vagyok, örült a pozitív változásoknak, már ami miatt megbetegítettem magam, az megoldódott, tehát már nincs szükségem a betegségre!

  • Akkor, ha jól értelmezem, már nincs szükség a betegségre! Az, amiért megbetegítetted magad megoldódott, nincs értelme fenntartani! Így van?
  • Így! – egyeztem bele.

Azon kívül egy sor dolgot köszönhetek „neki”, egy csomó új dolgot megtanultam! Remélem ez a pozitív hozzáállás, ez a hatalmas ERŐ és HIT segít elfelejtenem az eddig történteket. MEG SEM TÖRTÉNT!