2. A szövődmények

2014.03.17 19:03

A szövődmények

 

Öt évig természetes módszerekkel tartottam karban a cukrot s a vérnyomást is. Amikor 140-et mértem, már megijedtem, hogy magas… Pedig még nem sejtettem, mi jöhet azután… Akármivel és akárhogyan próbálkoztam, 2012 óta a vércukor egy kissé, a vérnyomás pedig egyre magasabb lett, de nem is akármennyivel. A 240/120 csupán egy hétköznapi átlagos mérés eredménye volt, néha még ezt is túlszárnyalta.

Miért?

Sok minden összejött, amit nehéz volt feldolgoznom, de ez az én hozzáállásom.

Pl. drága keresztszüleim halála egymás után, aztán az örökség intézése. S mivel édesanyám örökölt, nem jártam jobban, mert az intézkedések rajtam maradtak. Az ingatlanok fenntartása iszonyú nagy összeg, pláne úgy, hogy semmi haszon nincs belőle, - ez is bánt. Ekkor tudtuk meg azt is, hogy mivel nem egyenes ági, hanem oldalági örökös, ezért rengeteg pénzbe kerül az örökösödési illeték. A kirótt forgalmi értékek után 18% ot kellett befizetni, de azonnal. Ráadásul, mikor még keresztanya örökölt, az Önkormányzat 5.900.000-re értékelte a békásmegyeri lakást, ám 5 hónappal később, amikor anyukám lett az örökös, 8.400.000 lett belőle. Hirtelen hogy felment az ára?! Mondanom sem kell, hogy az összeget azonnal követelték, és hiába kértünk részletfizetést, a törlesztő részletek olyan magasak lettek volna, amit képtelen lett volna kifizetni a kis nyugdíjából. Érdekes, hogy az adóhivatal azonnali hatállyal akarja a pénzét, legalább várt volna a következő évi adóbevallásig, vagy amíg el nem adja a lakást. Amit persze az ingatlan piac pangása miatt lehetetlen eladni. Főleg nem árában, persze fél áron biztosan elment volna, de mivel azóta is több százezret ki kellett fizetni, ezért olyan olcsón nem adjuk oda. Ez is folyton a fejemben motoszkált, mert nem tudok segíteni. Hiába hirdetem, rohangálok, nem megy. Miért? Már az illetéket kiszabó önkormányzatnak is felajánlottam, hogy vegyék meg annyiért, amiért elkérték az illetéket. Nem vették meg, mondván erre nem különítettek el pénzt… Azon kívül sokféle egyéb miatt saját ingatlanom is szeretném eladni, de nem veszi meg senki sem, sőt még a csere sem érdekel senkit. Az ingatlan befektetés is olyan, hogy van pénzed, mert világéletedben spóroltál, de még sincs. Mert a telket nem tudod megenni, sőt inkább rengeteg kiadással jár, hogy legalább az állagát fenn tartsd.

Tehát, amit egyszer csodálatosan helyrehoztam, nem csak különböző szerekkel, hanem lelki hozzáállással is, azt szépen le is romboltam. Visszahíztam felét annak, amit lefogytam, felment a vércukor, a triglicerid és a vérnyomás. Ezek a tünetek együtt járnak, szoros barátok, ugye tudjuk, minden mindennel összefügg. Ezek persze nem vicces dolgok, mert a szövődmények szépen jönnek sorban. A test nem bírja ki, vannak fizikai törvények. Először is lássuk, mit vettem észre: ismét fájni kezdett a vesém helye. Nem túlságosan, de éreztem, hogy ott van. A fejem, a szemem, a szívem kiugrott, szó szerint pánik roham kerülgetett, ha olyasmi történt.

Minden tavasszal elmegyek kontrollra, hogy megtudjam, van-e valami változás. Az idén a vérképen is volt bőven, igaz, már tavaly sem volt tökéletes, mi több hasonló ehhez, ám a microalbumin most katasztrofális lett.

 

Vérkép:

Gamma GT 34 (7-32)

Glükóz 9,6 (3,5 - 6,1)

HgA1c 7 % (4.1 - 6,2)

HbA1c terápiás tartomány 53 (20- 42)

Triglicerid 4,07 (0,55 - 1,6)

Kreatinin 95 (40 - 88)

Vizelet:

Ca oxalát kristály ritkán 1 db

Microalbumin 3990.7 mg/die (0.0 - 20)

Nos, jól látszik, hogy a vese…

Már "csak" azt kellene tudni, mi volt előbb? A vese, vagy a magas vérnyomás, esetleg a nyomás miatt a vese?

Á! Ez egy ördögi kör… A veseelégtelenség emeli a nyomást, de a magas nyomás tönkreteszi a vesét. (És a szívet és a szemet…).

 

2014.03.08. Távban kapcsolatteremtő gyógyításon vettem részt Anikóval. Ez egy ötödik dimenziós energia, színtiszta szeretet, az energia dönti el, hol és mit gyógyít. Figyeltem közben: A vállamba is belenyilallott, de semmilyen egyéb kellemetlenséget nem éreztem. Közben megtapasztaltam, hogy az energia hogyan és hol dolgozik belül. A szemem előtt zöld és lila karikák cikáztak, a szívcsakrám ezerrel pörgött, de a végére lenyugodott.

Azt persze teljesen figyelmen kívül hagytam, hogy nekem az energia-kezelések fejfájást – vérnyomás emelkedést okoznak. Nagyjából a miértre is tudom a választ, mert egy médium szerint nem tudom elfogadni, hogy az mind az enyém, csak a szívemig engedem, és már adnám is tovább. Ezek szerint ez még mindig így van?

Másnap ébredéskor nagyon fájt a fejem és begörcsölt a jobb lábam.

Délelőtt varrtam és a rongydarabokat a földön keresgéltem ki. Egyszer csak úgy tűnt, mintha nem látnék. Már máskor is észrevettem, hogy a bal szememen alul van egy szürke folt, meg is ijedtem, nehogy makula degeneráció legyen. Aztán elhessegettem a gondolatot és nem törődtem vele. A furcsa megfigyelés után kimentem az udvarra és nem láttam a postaládát. Utána nem láttam írni, olvasni, tévét nézni, nem láttam az órát, a telefont, sem a körmeimet, de még a saját arcomat sem. Mindez a látótér közepén elhelyezkedő óriási totál szürke homályos folt miatt, ami egyre rosszabb lett. Hú, de megijedtem! Rögtön utánanéztem a makula degenerációnak, ami visszafordíthatatlan. Nem láttam a monitort sem, de azért megszokásból tudtam, mi hol lehet, így vakon írtam. Belesüppedt az arcom a monitorba és alul a periférián kikukkantva a folt alól megnéztem a makula degenerációt, ami elvette az életkedvem…

Végiggondoltam, akarok-e vakon élni?

Hát nem. Ha nem tudok írni, olvasni, rejtvényt fejteni, varrni, festeni…

Persze, ez az első reakció, de az élni akarás mindennél sokkal erősebb, s ez akkor derül ki, ha az ember benne van.

Akinek elmeséltem, hogy két éve ekkora túlnyomással élek, senki sem tudta elképzelni, hogy bírom ki. Anno, amikor a második terhességgel hasonló nyomással kórházban feküdtem, az orvosok még az udvarra sem engedtek ki, nehogy valami történjen velem. Akkor sem ment le semmitől… napi 11 szem gyógyszert szedtem, s minden mérésnél egy plusz szemet abból, ami hirtelen levitte (volna – de nem nekem, másoknak). Szülés után úgy tűnt, valamennyire rendeződik. Akkoriban is abbahagytam a gyógyszerszedést, de 3 év múlva ismét szednem kellett. 11 év után derült ki az a bizonyos diagnózis, amiért 7 éve abbahagytam… Az a csoda, hogy akkor a 140 már magasnak számított…

Hát, most 5 évig bírtam természetes módszerekkel…

Annak ellenére, hogy nem láttam, azonnal keresni kezdtem a kiutakat, és a lehetőségeket, hogyan nyerhetném vissza a szemem fényét. Vettem egy jó meleg szódabikarbonás fürdőt, de nem lett jobb. Bekentem vérehulló fecskefűvel, majd svédcseppel borogattam, és a liliombibe kivonatot is használtam. Bioptron gyógy fény gyógy lámpáztam, majd már délután csendben feküdtem. Nem volt kedvem semmihez, pusztán azt szerettem volna, ha minden a régiben maradna. Eszembe jutott a rendszer visszaállítás, ha a számítógépen van olyan funkció, akkor az emberen is kell lennie, hiszen saját képmásunkra teremtettük a gépet.

Közben felhívott az öcsém, és elmondta, hogy amikor neki 220 volt, a mentő vitte a kórházba, és ő sem látott. Pontosan a látótér közepén lévő homályos folt miatt (ezt eddig sikeresen eltitkolta előlünk). Mindjárt azt kérdeztem:

- De elmúlt?

– Igen, amikor levitték a vérnyomást, elmúlt.

A másik tünetemre is (minden este, lefekvéskor mintha összepréselődne a tüdőm, nem kapok, illetve nem bírok levegőt venni, azt is úgy, mintha víz alól szörcsögne, majd egy fulladásos köhögő roham után kezd csillapodni, s nagyjából másfél, két óra alatt elmúlik – bár néha reggel is előjön – és iszonyúan fárasztó), amiért beutaltak az asztma ambulanciára, szintén azt állította, hogy a vérnyomás okozza. Azaz a nagy nyomás miatt a vér átengedi a vizet a tüdőbe, az okoz esti fulladásos köhögő rohamokat. Azt mondta, vigyem le a nyomást, és elmúlik.

(De akkor miért jó rá a frissen vágott vöröshagyma illóolaja?)

Egyik ismerősöm szerint ez akár a gerinctől is lehet, mert ha túlpolcolom magam, olyan helyzetbe kerül a gerinc, hogy a tüdőt összenyomja…

Nekem a nyugtatótól lejjebb megy a nyomás, ezért (minden ellenérzésem és tiltakozásom ellenére) bevettem egyet. Nem lett jobb, képtelen voltam nyugton feküdni. Ezért bekaptam még egyet.

Azt gondoltam, lehet az ötödik dimenziós energia is, hiszen úgy működik, mint a homeopátia, ahol gyógyít, az előbb igen fájdalmas is lehet, néha fájdalmas a gyógyulás. Mellesleg, amikor nekikezdtünk, akkor is elég magas lehetett… vagyis feljebb vitte, amitől nem láttam. Reméltem, hogy a nyomástól nem látok, mert azt esetleg még helyre tudom hozni…

Megkérdeztem, mire akar ez figyelmeztetni?

Arra, hogy ne erőltessem, ne írjak annyit?

Esetleg arra, hogy végre komolyan vegyem a nyomást, és dőljek be annak, amit üzen?

Megígértem, ha meggyógyul, nem töltök olyan sok időt a gép előtt, mint eddig. Kevesebbet fogok írni, majd elkészülnek a könyvek, amikor el kell készülniük. Ki fogok alakítani egy napirendet, amiben nem lesz benne az egész napos írás.

No, de a szem azért van, hogy nézzünk vele! Igaz, nemcsak billentyűzetet és monitort…

Másrészt a hosszú távú ülőmunka is sok kárt tehet a szervezetben, például lassítja az emésztést, a vérkeringést, pangást okoz, melytől kialakulhatnak a visszerek, puffadás, vérnyomás emelkedés, vércukor emelkedés… stb. Egyszóval nem szerencsés dolog egész nap ülni és a billentyűzetet verni.

Ezek után kértem a Teremtőt, inkább vállalom az asztmát, de a látásom maradjon, mert még sok írni valóm és persze festenivalóm akad…

Este a szememre tettem az információs kerámiát, majd a reiki mesterit, közben eszembe jutott, hogy a prána jobb, gyorsabb, ezért tisztítottam és egész éjjel a szememen volt a kezem.

Párommal megegyeztünk, reggelre elmúlik minden…

Még éjjel is felébredtem, nem mertem rendesen látni, nem vettem fel a szemüveget, de azt hiszem, még ott volt a folt…

Szerencsére reggel újra láttam. Nem mentem orvoshoz, mert ha este elmentem volna, biztosan a kórház vendégszeretetét élveztem volna…

Az asztma ambulancia következett, ahol fújni kellett, majd provokációból Metacholoint szippantottam be, ami után még jobb lett a fújásom. Tehát nem sikerült kiváltani az asztmás rohamot, a légzés rendben. A tüdőn viszont találtak egy kis fibrosis gyanús foltot, ami miatt elküldtek CT re, - oda nem megyek el, CT- re soha! (S még reflux kivizsgálásra is küldtek.) A doktornő azt mondta, a fogorvosok szoktak ilyet látni, meséltem neki az implantátumról, ami vérzik és gennyes, vagyis 2 éve olyan. Szerinte az nem okozhatja, bár gyulladás, de a vérképen a süllyedés tökéletes, a vérben nincs benne.

Ijedtemben vettem Lutein forte, Ca- Mg- Zn tablettát, és Valeriána harmony-t, nyugtatás, szemregenerálás céljából. Ezeket beszedem, bár az alapvitaminomban is benne vannak…

Mivel 11.-én volt rendelés a szemészeten, elmentem oda is. A szemfenék vizsgálaton kiderült, hogy a nyomás komoly elváltozásokat okozott a szemfenéken, valamint a cukor is nyomot hagyott, s ha így folytatom, akkor szép lassan meg fogok vakulni. Na, mondhatom, szép kilátások. Hiába replikáztam, hogy a gyógyszerek sem segítenek, hiába szedtem, nem ment le tőle, sőt az utolsó félétől még a szemem is bevérzett!

Tényleg, pedig most jól érzem magam, de nem értem, mi a csökönyös ebben a nyomiban. Miért nem megy le? Mit üzen nekem? Nálam minden fordítva működik? Ami másokon segít, rajtam nem! Miért?

Mert ugye, bármiben is vagy, azt el lehet fogadni!

Nekem a nyugtató viszi le, de azt nem akarom szedni. A természetes nyugtató nem segít… A valeriána és a gyógytea meg se kottyan neki. A doktornő így szólt:

– Lehet nyugtatót szedni, legfeljebb nyugodtan vakul meg!

Vicces… minden, ami másoknak segített, nekem nem! De hogy egyetlen „szer” sem? Ez azért érdekes, legalább a tünet csillapodna… már az oka sem érdekel!

Gondoltam, elolvasom a könyvem, amit írtam… de minek, hisz kívülről tudom, és ami akkoriban használt, az most egyik sem… Sem a legújabb méregdrága MLM csodaszerek, sem a 100 %-os Nigella Magolaj és még sorolhatnám, de nem akarom őket reklámozni. (pl. gyógygomba, citromos fokhagyma és társai, vitaminok, az illóolajok, a gyógyteák, a reiki, a prána, az információs kerámia, a gyémántvíz, a masszázsok, a fülmasszázs, a gyógyító kéztartások, a mantrák, a fűszerek, a gyümölcsök, az ételek, a, a, a, a…)

Nekem már senki sem tud újat mondani! 

De miért?

Mi a baj velem?

Van- e még a Földön olyan valami, ami segíthet rajtam?

 

Igen, tudom, van!

Én saját magam… de ha nem megy, kitől kérjek segítséget?

 

2014.03.11.