139. Élettusa II. - Nyomás

2013.10.04 12:47

Nyomásfokozódás

 

Hát semmivel sem ment le…

Elhatároztam, hogy még egyszer utoljára szót fogadok az orvosoknak és kipróbálom a gyógyszert. Ám közben rájöttem, mivel tartottam kordában tavalyig. Jocó hazajött és anyák napjára kaptam tőle, amit kértem egy gyógynövényboltban. Ott megláttam a Loubuma teát, és rájöttem, hogy egy éve nem iszom, mert sokszor mértem 190 – et, ezért azt gondoltam, nem használ. Igaz, már egyfolytában ittam vagy öt éve, tehát gondolom, néha nem árt egy kis szünetet tartani, és addig valami mást inni. Vettünk egyet és attól rögtön csak 190 lett. Az ám, csakhogy legközelebb nem volt a boltban, mikor mentem, ezért gondoltam, jó, megyek az orvoshoz, szedem a gyógyszert, és ha lement, akkor a teával folytatom. Semmiképp nem terveztem hosszú távra, de valamit tennem kellett, mert iszonyú pánikban voltam és nem éreztem jól magam.

Az orvos 3 féle gyógyszert írt fel, napi öt szemet kellett szedni.

1 x Narva

2 x Talliton 12,5 mg

2 x Lisopress 10 mg

Nahát, mondanom sem kell, hogy párszori 190 után újra 240 lett…

 

2013.06.04.

 

Három hét múlva kontroll:

 

Most egy új gyógyszert is adott, 3 különfélét szedek dupla mennyiségben 2x azaz 6 szemet és mégsem megy le a nyomás…

Még egy hétre való volt a régiből azt duplájával beszedtem, ami tegnap estére elfogyott, ezért sor került a Minipressre. Vagyis:

2x 10 mg Minipress

2x 25 mg Talliton

2x 20 mg Lisopress

Este bevettem az első Minipresst is…

Reggel szörnyen rosszul éreztem magam, szédültem, gyenge voltam bedurrantak az ízületeim, hányingerem volt, és fájtak a szemgolyóim, de annyira, alig bírtam nézni. Megmértem a nyomást, mondanom sem kell, mennyi volt, és lementem megenni a gyógyszereket, köztük a 2. szem Minipresst. A szemem viszont még jobban fájt, Közben főztem, borsót szedtem le a száráról, de a szemem csak nem akart jobb lenni. Sőt!

Délután néztem először tükörbe, a bal szemem bevérzett, tiszta csupa vörös! Párom rávett, hogy mérjem meg a nyomást 234/110, akkor minek szedek gyógyszert?

Minek is? Ha anélkül sem több…

Igaz, 2 hetet adtam neki, hogy a dokinak igaza legyen, de ezzel befejeztem! Most hagytam abba!

Azonnal megittam 2 dl céklalét…

Hát nem levitte a nyomást, hanem fel!

 

2013.06.30.

 

Mától Loubuma teát iszom, és soha többé nem szednek rá a gyógyszernek nevezett vacakokra!

 

2013.07.01.

 

Hát persze, hogy sokszor napokig mégis beszedem… de nem használ, picit lejjebb megy, aztán újra fel… csak még a gyógyszerek mellékhatásaival is meg kell bírkóznom.

Tudom, mitől van… hogynen tudnám, de tehetetlen vagyok… s mivel így állunk, két eset van: vagy megszokom, vagy megszökök…

Megbuktam elfiogadásból és feltétel nélküli szeretetből…