134. Élettusa II. - Kétszázhúsz felett…

2013.09.29 15:04

Kétszázhúsz felett…

 

Minden betegség üzenet, mindenkiben benne rejlik a kód megfejtésének lehetősége, ezt senki más nem teheti meg rajtunk kívül. Mégis ezerszer könnyebb kívülről látni, mi okozhatja a másik problémáját, mert mindünkben benne van egyfajta makacsság, amivel megrögzötten ragaszkodik a saját korlátaihoz.

Jómagam is többféle üzenetet megfejtettem már, de a magas vérnyomás okát még mindig nem sikerült, avagy bizonyára sikerült, de direkt elnyomtam, „józanésszel”. Kértem konkrét jelet is, hátha… de akkor sem tudtam eddig megoldani.

Sajnálatos, egy hónapja vettem észre, hogy milyen nagy lángon égek, kétszázhúsz felett… sőt, kétszáznegyven felett is…

Két éve nem mérem, mert úgy gondoltam, ha figyelmet kap, akkor erősítem. Nem tudom, mikor szabadult el újra a pokol, mert már májusban szédültem néha, alattomban olyan szép lassan felkúszott tartósan idáig, hogy csoda! Amíg azonban nem tudtam, hogy ennyi, nem jöttek a tünetek… mikor megmértem, és rádöbbentem, megérkeztek a tünetek is. Erre azt mondjuk, ha nem tudom, nem fáj… haha… igen…

De hat ránk!

Miért ekkora?

Mert még mindig van valami, amit nem oldottam meg!

De mi?

Mert ilyenkor mindenféle elcsépelt frázis eszembe ötlik: elszabadult indulatok, pattanásig feszült idegek, téboly, őrület, beindult a belső rakéta, stb.

A gyógyszerész is rákérdezett, próbálkoztam-e a germán új medicinával, mert éppen hibiszkusz teát rendeltem tőle. Erre feleltem, hogy persze, ezt most éppen ők ajánlották, de kívülről hiába viszek be bármit, mert ez pszichés okokon alapul. Hát igen! Ez így van!

Bármit megpróbálhatunk, de nem segít, ha magunkat nem nyugtatjuk le. És pedig mihez fordul az ember ilyenkor? Szerekhez…

Tőlem is azt kérdezik, miért, mit ettél? Miket szedsz?

Megértem, hiszen az anyag is hat ránk, hogyne hatna…

Még a természetgyógyászok is azt ajánlották, menjek orvoshoz, szedjek gyógyszert.

Sem a meditáció, sem a jógalégzés, sem semmilyen természetes szer nem vitte le! Még mindig annyi!

A konkrét jel után is – mellékvese- adrenalin – fokhagyma tabletta, kapszula, galagonya, fagyöngy, citrom- és levendula illóolaj, mellékvese programozás stb.

Végső elkeseredésemben ismét szerekhez folyamodtam:

Kyani

Az Xtreme- től bizony lehetett! - mert december 19.-től megvettem az egész havi adagot: Áfonyás folyadék, Xtreme, és a Sunset halolaj kapszula este 3 db.

Első éjjel 2-kor felkeltem, és úgy éreztem magam, mint egy atomtöltet…

Van benne taurin…

A Taurin sokat vitatott anyag… attól függ, milyen mennyiségben visszük be, de felpörget, és ami felpörget, az emeli az adrenalint, az pedig a vérnyomást. Érdekes, másoknak tökéletesen beáll tőle…

Most már tudom, hogy ezt sem fogom szedni! A taurin miatt!

 

A taurin (2-aminoetán-szulfonsav, H2N-CH2-CH2-SO2-OH) nem fehérjeépítő aminosav (pontosabban aminoszulfonsav, ezeket szokás megkülönböztetni a hagyományos aminosavaktól). Alkoholban nem, forró vízben viszont jól oldódik. Az epesavak alkotórésze, ezek hidrolízistermékeinek vizsgálatakor fedezték fel 1824-ben. Kezdetben ökörepéből állították elő (innen származik a neve is), mára vegyipari szintézise megoldott. A világ összes taurintermelése 2010-ben az 50.000 tonna/év szint fölé került.

Csecsemők számára esszenciális aminosav. Az anyatejben is megtalálható.

A szervezet kéntartalmú aminosavakból (cisztein, metionin) a szükségleteknek megfelelően állítja elő enzimatikus oxidálás útján, így hiánybetegség emberben nemigen tapasztalható. A szívizom egyfajta megbetegedéséért újabb kutatások szerint a taurinhiány lehet felelős, de ezt még nem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani. Macskák számára nélkülözhetetlen, esetükben az elégtelen bevitel súlyos hiánybetegségekkel jár.

Élettani hatása még csak részben ismert. Szerepet játszik a membránokon keresztüli kalcium-áramlás szabályozásában, egyes szövetek (mint a már említett szívizom) normális működésében, az inzulinhoz hasonlóan elősegíti a glükóz sejtekbe áramlását ezáltal nő a fizikai teljesítőképesség, csökken a vércukorszint. Állatkísérletekben nyugtató hatását figyelték meg. Emberen stabilizálja a különféle neurotranszmitterek szintjét, epilepsziásoknál csökkenti a rohamok számát. Az izmok tartós terhelése esetén taurin - és egyéb aminosavtartalmuk csökken, egy idő után a glükóz és a kalcium izomsejtekbe jutása gátolt és az izmokban görcs alakulhat ki. A taurin antioxidáns hatással is rendelkezik.

Elsősorban állati eredetű ételek tartalmazzák: hal, húsok (főleg bárány) és a belsőségek. Nagy mennyiségben megtalálható a napjaink népszerű energiaitalaiban is (általában kb. 400 mg/100 ml).

Néhány esetben hasfájást, rosszullétet, függőséget okoz. Hashajtó hatású.

 

2012.12.20.

 

Hát nem tudom… a nyomás nem csökken…

237/149/94 volt ma reggel… szétmegy a fejem!

 

2012.12.23.

 

Gyógyszerig jutottam…

Keresztanya vérnyomás csökkentője: Exforge 10 mg. Minden reggel…

 

2013.01.07.