123. Élettusa II. - Méregtelenítés

2013.09.15 10:52

 

Méregtelenítés

Mivel mindig „gyógyítani” szerettem volna, ezért számtalan ember fordult hozzám tanácsért, így került bele ebbe a könyvbe ez a cikkem is…

Mint azt mindannyian tudjuk, csodálatos szerkezet az anyagi testünk, amely egy valóságos élő vegyi kombinát, amelyben minden egyes sejtnek, és szervnek, szervrendszernek megvan a maga feladata. A gépezet mindaddig tökéletesen működik, amíg mi jól érezzük magunkat, és nem kötjük le az immunhadsereg figyelmét valami mással. Ismerős a mondás: „Mennyi mérget megettem már!” – itt pedig nem a konkrét anyagi mérgekről van szó, hanem az „idegről”, amit nap, mint nap kénytelenek vagyunk lenyelni, bizonyos helyzetek miatt. A lelki és az anyagi mérgek pedig csak úgy dőlnek belénk, amik azért képesek „hatni”, mert mi nem érezzük jól magunkat, elkeseredünk, a múlton rágódunk, nem tudunk megbocsátani sértéseket, szó szerint rágjuk magunkat. Aggódunk, félünk, és a félelmeinkkel pontosan azt vonzzuk be, amit nem szeretnénk! Mert ha valaminek figyelmet adunk, az folyton a szemünk előtt lebeg, ott motoszkál, fészkelődik az agyunkban, a gondolatainkban, azzal foglalkozunk, és így akaratunk ellenére megerősítjük, egész egyszerűen szó szerint megteremtjük magunknak a félelmeinket. (Ebben a törvényszerűségben az a jó hír, hogy a pozitív gondolatokkal és érzésekkel ugyanez a helyzet!) Ekkor szegény testünk nem tud mást tenni, mint üzenetet küld, különböző betegségekkel számunkra, és azt is pontosan megmondja, mi az, amin változtatnunk illene, de mi nem figyelünk, és nem hallgatunk a jelekre, megrögzötten folytatjuk tovább a már jól megszokott, és bevált életünket.

A méregtelenítés egy olyan komplett és összetett folyamat, amely során egyszerre igyekszünk az összes méregtől kitisztítani a főbb és a nem főnek ítélt szerveket, és persze ezzel egy időben a gondolatainkat.

A méregtelenítés holisztikus gyógymód, és inkább egy életmód, amely nem merül ki abban, hogy egyszer tisztítunk, és kész…

 

A máj

 

Fő méregtelenítő szervünk a máj, mely egy speciálisan erre a feladatra kiképzett vegyi labor. Szinte minden, amit elfogyasztunk, rajta keresztül megy át, ő szűri meg, mit hová, merre, hogyan. No, persze, ha mi túlterheljük, akkor felgyülemlik a szemét, és ő nem tud mit kezdeni vele, hát becsomagolja, és elkezdi raktározni. A szemetet zsírsejtekbe ágyazza, és elteszi, ahová tudja, ahol helyet talál számára. Minden bevitt idegen anyag elkerül valahová, kiválasztásra, lebontásra, átalakításra, vagy eltárolásra. Ebből is látszik, mennyire fontos szervről van szó, és mennyire érdemes rá vigyáznunk. A bevitt mérgek az élet minden területéről bombázzák drága kis májunkat: tartósítószerek, színezékek, gyógyszerek, szintetikus vitaminok, mélyhűtött, és mikroval szétbombázott ételek, és a minden élő anyagot nélkülöző műkaják, agyonfinomított, kizsigerelt élelemnek nevezett szemét…

 

Méregtelenítés:

 

Májtisztító kúra, májtisztító teák, és egyéb készítmények, valamint egy egészségesebb étrend, amit ajánlatos életünk végéig követni… A jó hír, hogy a máj az a szervünk, ami bármennyire is tönkrement, képes maradéktalanul regenerálódni!

 

A máj szerepe:

 

A máj a jobb bordaív alatt helyezkedik el, legnagyobb és legfontosabb szerveink egyike. Az emberi szervezet legnagyobb mirigye, mintegy másfél kilogrammnyi. Minden áthalad rajta, ami a tápcsatornába kerül, legyen az étel, ital, vegyszer, vagy gyógyszer. Központi laboratóriumként a máj átvizsgálja, elemeire bontja a szervezetbe jutó anyagokat, beépíti a hasznosíthatókat és kiszűri az ártalmasakat.

Mivel számtalan funkciót tölt be és hangol össze, elengedhetetlenül fontos, hogy a legtökéletesebb labornál is megbízhatóbban működjön. Nincs még egy olyan szervünk, amely meglévő állományának csupán 15-20%-ával is képes lenne még betölteni legfontosabb feladatait. Rendkívül jó regenerálódó képességének köszönhetően pedig azoknak is jók a kilátásaik, akik eddig nem kímélték e "csendes karmesterüket". Természetesen a nagymértékben károsodott májállomány már soha nem tudja kiheverni és rendezni az addigi súlyos sérüléseket.

Szervezetünk legnagyobb vegykonyhája a májunk: számtalan anyagot kell feldolgoznia, lebontania, átalakítania és közömbösítenie, hogy az anyagcsere-folyamatok egymással teljesen összhangban bonyolódhassanak, és a sejteket ne árasszák el fölöslegesen bizonyos alap- és méreganyagok. E természet által teremtett komplikált vegyi labor precíz és alapos működését soha nem utánozhatja a legmodernebb, legtökéletesebb kémiai laboratórium sem. Nem véletlen ezért, hogy a máj megbetegedése annyi panasz, tünet okozója. Érdemes hát óvnunk, védenünk, kímélnünk minden fölösleges tehertől.

A máj mintegy ötszázféle feladatot lát el, ezek közül a két legfontosabb: megtisztítja a vért az anyagcsere salakanyagaitól, és hasonlóképpen bánik a hormonokkal, a gyógyszerekkel és az alkohollal. A táplálékokat pedig energiává alakítja át, és glikogén formájában tárolja, majd fizikai erőfeszítés esetén a glikogént szőlőcukor alakjában juttatja el az izmokba.

Naponta késztetjük szegény májunkat a képességeit meghaladó teljesítményekre, amikor alkoholt fogyasztunk, nehéz, fűszeres, zsíros ételeket eszünk, vagy olyan műanyag ételekkel csillapítjuk éhségünket, melyeket a gyorséttermi láncokban és előre-gyártott készételként a hipermarketekben vásárolunk meg.

 

A máj legfontosabb funkciói:

 

Fehérjetermelés, fehérje fel- és átépítés

Zsíranyagcsere irányítása, koleszterintermelés

Egyes cukorformák átalakítása a szükségletnek megfelelően

A fehérjék szénhidráttá és a szénhidrátok zsírrá alakítása

Vér- és energiaraktár (az utóbbit szénhidrátok formájában tárolja)

Vitaminaktiválás és -raktározás: A, D, E, B12, C, K

Enzimtermelés: az anyagcsere- folyamatok irányításához

Véralvadási faktorok előállítása

Hormonok lebontása, átalakítása (szteroidok)

Méregtelenítés: a szervezetbe bekerülő vagy ott termelődő idegen vagy felesleges anyagok lebontása és átalakítása

Epetermelés, az epekörforgás irányítása

Immunfunkciók: nyirok- és ellenanyag-termelés, fagocita termelés (eltakarító sejtek)

 

Első, és legfontosabb feladatunk a máj méregtelenítése, az egész szervezet méregtelenítése, utána, illetve vele egyidőben láthatunk hozzá a további kúrákhoz, az egészséges életmódhoz, az étrendváltoztatáshoz, a vitaminkúrákhoz, és lelki tennivalókhoz.

 

A májtisztító kúra

 

Célja: a máj állományán belül lévő epeutakban /50000/, valamint az epehólyagban lévő apró kövek eltávolítása, melyek a máj állományában pangást okoznak, ezáltal az epe termelése, lecsökken.(napi epetermelés mennyiség 1-1,5 l).   Fontos tudni, hogy minden kő szivacsos szerkezetű melyben hemzsegnek a baktériumok, gombák, vírusok, protozoonok.

A kúra napján 12 óráig ehetünk bármit, ami nem zsíros. Olajos, vajas, tejes, tejfölös, kefires, joghurtos, túrós ételt ne. Ne vegyünk be gyógyszert, vitaminokat, mézet. Reggel ajánlatos gyümölcsöt fogyasztani, délben pedig főtt burgonyát. Utána már ne együnk.

  

A programot az alábbi sorrendben érdemes végrehajtani:

 

12.00 órától: Már ne együnk, ne igyunk semmit.

Készítsük el a magnézium szulfátos, keserűsó oldatot (4 evőkanál – 100 g keserűsó + 8 dl vízben oldjuk fel). Tegyük a hűtőbe, hogy hideg legyen egy kicsit, így könnyebb meginni.

 

14.00 óra: igyunk meg 2 dl keserű só oldatot.

Készítsük el a következő oldat kombinációt: 1,5 dl olívaolaj + 1,5 dl grapefruit lé vagy citrom lé. Rázzuk jól össze, zárjuk le és tegyük a hűtőbe.

 

16.00 óra: ismét igyunk 2dl keserűsó oldatot. Nem lesz éhségérzetünk.

 

18.00 óra: igyuk meg a harmadik adag 2 dl keserűsós oldatot.

 

20.00 óra: igyuk meg a negyedik adag 2 dl keserűsós oldatot.

 

22.00 óra: igyuk meg az elkészített olíva olaj, + grapefruit, vagy citromlé oldatot. Kortyonként igyuk meg 5-15 perc alatt. Közben vegyünk be egy altatót. Utána azonnal feküdjünk le, hogy nyugodt éjszakánk legyen. Lehetőleg a hátunkra feküdjünk és a fejünket több párnával, emeljük magasabbra. Fontos, hogy legalább 5 óra hosszát feküdjünk így az olajpumpa technika hatékonysága érdekében. Az altató célja, hogy nyugodt mély alvást biztosítson, mely idő alatt enyhe görcsökkel kiürülnek a kövek.

A sikeres kúrát követően: reggelre hasmenés várható, a székletben megtalálhatjuk a kicsi epeköveket. (zöldeket, feketéket, szürkéket, barnákat) Ezek a kövek úszkálhatnak a székletben. Ne lepődjön, meg, ha 200-2000 kőtől szabadult meg. Ha a széklet túl sok koleszterin kristállyal telített, akkor a széklet úgy néz ki, mintha pelyva úszkálna rajta.

Az eredmény: drámai, emésztésünk javult, közérzetünk jelentősen javult, megszűnt az allergiánk, váll- felkar, hátfájdalmunk. Látásunk élesebb lett. Vérnyomásunk csökken.

Javaslat: érdemes a kúrát szombaton elkezdeni, hogy vasárnap tudjunk pihenni.

 

A vastagbél

 

A vastagbél is nagyon fontos kiválasztó szerv, mert ami odáig eljut, azt ő még kiválogatja, a hasznos anyagokat visszaszívja a vérbe, a haszontalanokat továbbítja a bélsárral. Ám a labirintusszerű bugyraiban, és fodraiban képes évtizedekig is megőrizni egy- egy eldugott zugban a mérgeket, ami talán még a legkisebb baj lenne…

Sajnos a mai helytelen táplálkozásunk következtében sokszor elnyálkásodik, és a bélbolyhokat teljesen elfedi ez a nyákos anyag. Több természetgyógyász felhívta már a figyelmünket arra, hogy a halál a vastagbélben kezdődik! Hiszen ott is nagyüzemi méregtelenítés folyik/ folyna, ha tudna! Ha a nyákkal fedett bélbolyhok nem tudják ellátni a feladatukat, akkor bizony zavar támad a rendszerben. Visszajutnak a mérgek a szervezetbe, emellett nem szívódnak fel a hasznos anyagok, mert a bélbolyhok le vannak fogva.

 

Méregtelenítés:

 

A vastagbelet talán a legnehezebb méregteleníteni, mivel a kis bugyrocskái össze-vissza tekeregnek, és számunkra szinte elérhetetlen apró kis zugokat rejtegetnek. Kaphatóak ugyan méregdrága vastagbéltisztítók, aki teheti, vegye meg, tisztítson azzal. (Azután mindenkinek érdemes odafigyelnie a táplálkozástól kezdve a többire, amit még leírok.)

- Ettől sokkal jobb és gyorsabb eredményt érhetünk el, ha képesek vagyunk végigcsinálni azt a beöntő kúrát, amit minimum 10 napig minden nap el kell végezni egymás után háromszor. Vegyünk egy másfél méteres duodénum szondát, azt csatlakoztassuk a másfél literes beöntő készülékhez. Először tiszta langyos vízzel végezzük el a műveletet. Ehhez tudni kell, hogy a vastagbél körülbelül másfél méter hosszú, ami baloldalon leszáll, középen haránt halad, jobb oldalon pedig a felszálló ága van. A csövet tehát másfél méter magasan fel kell vezetni egészen a vastagbél végéig. Ez azt jelenti, hogy balra fekszünk, a szonda végét bekenjük valamilyen krémmel, a készüléket jó magasra helyezzük, hogy a víz a közlekedő edények elve szerint befolyjon. Ha ez sikerül, és bemegy a másfél liter langyos víz (kb. 40 fokos), akkor igyekezzünk benn tartani egy ideig. Szivárogni fog, úgyhogy ott kell lennünk a fürdőben… Amikor kiürült, jöhet a másfél deci kávéval dúsított ugyanilyen beöntés, végül az egy egész citrom levével dúsított víz. Ezt tíz napig minden nap ugyanabban az időben érdemes elvégezni, fürdés előtt. Valóban hatékony tisztítószer, amely képes lemosni a nyákot, ami évtizedekig lerakódott oda. Előtte, alatta, és utána óvakodjunk a sajttól, és a dobozos tejtől.

- Hasonló ehhez a szódabikarbonátos beöntő kúra, de arra mindenképpen figyelni kell, hogy a végbélbe történő beöntés csak a végbelet mossa ki, nem az egész vastagbelet.

- Az egy-két napos diéta bármely napon elvégezhető, de jobb a szombat-vasárnap, amikor a szervezet pihen. Már pénteken készíts elő három liter kefirt, szeletelj fel kb. 30-40 deka barna kenyeret. A kenyérszeleteket pirítsd meg, hogy kétszersült állagul legyen.

1. nap: A nap folyamán idd meg az egész kefirt, közben harapj hozzá a kétszersültből. Mindig akkor igyál, s közben rágcsálj kétszersültet, amikor megéhezel. Ha nem szereted a kefirt, megteszi helyette a szénsavmentes ásványvíz is.

2. nap: Kefir helyett reggeltől estig cukormentes gyümölcs- vagy zöldség-levet igyál, megint háromliternyi mennyiségben és egyél hozzá kétszersültet. Konkrétan Ízlésed szerint választhatsz – alma-, paradicsom-, sárgarépa- vagy bármely más gyümölcs- és zöldség-lé közül. A fenti módszert ajánló természetgyógyászok a kúra alatt esténként még beöntést is javasolnak. A vastagbél rendeltetésének megfelelően amúgy is eltávolít magából mindent. Nem kell tehát még különféle szerves és szervetlen dolgokat oda bejuttatni. A kúra után – beszámolók szerint - testünkben csodálatos könnyűséget érezünk, erőnlétünk és közérzetünk pedig jelentősen javul. Akadnak olyanok is, akiknél az első nap tovább fokozódik a fáradtság rossz szájszagot, és bőrviszketegséget éreznek, ezért felhagynak az egésszel. Nagy kár, mindez ugyanis megfelel a toxikus anyagok "rejtekhelyükről" való eltávozás tüneteinek.
Eme kúrát elegendő havonta egyszer elvégezni. Ha a salak-felhalmozódás harmadik stádiumában vagy, ha szorulásra hajlamos, jelentős súlyfelesleged van, akkor jobb, ha kéthetenként egy alkalommal átesel rajta.

 Ellenjavallat csak cukorbetegeknek, gyomorfekélyeseknek, erősen savas gyomorhurutosoknak és a szoptatós anyáknak szól.

 

A vese

 

A vese a másik fő kiválasztó szerv, amely a vérbe jutott szemetet szűri ki. Megállás nélkül tisztítja a vért.

A vesékben folyamatosan képződnek különböző sókristályok. Ezek nem irritálnak bennünket és rendszeresen el is távoznak szervezetünkből. Ha viszont a vese nem távolítja el őket a kellő gyorsasággal, akkor ez homok és kövek képződéséhez vezethet.

 

Méregtelenítés:

 

Minden, ami vízhajtó, tisztítja a vesét.

A bőséges folyadékbevitel rendesen átmossa, ehhez jöhetnek a vértisztító, a méregtelenítő, a vesetisztító teák, különösen télen…

Nyáron a vese átmosására a legjobb a görögdinnye. Naponta délután 5 és 7 között – amikor a legintenzívebb a szervezet vizeletkiválasztó tevékenysége – fogyassz el annyi dinnyét, amennyit csak tudsz. Ezt követően vegyél meleg vizes ülőfürdőt, és mindaddig maradj benne, amíg vécére nem kell menned. A görögdinnye kiváló vizelethajtó, a meleg víz pedig nem csak a húgyvezetékeket tágítja ki, hanem a vesehomok és apróbb kövek eltávozását is elősegíti.

 

A nyirokrendszer

 

A nyirokrendszerről nagyon keveset tudunk, a köztudatban róla mindig, vagy általában megfeledkezünk. A nyirokkeringés feladata egyszerűen fogalmazva annyi, hogy a vért a sejtekhez az artériás keringés szállítja, a szemetet pedig a vénás keringés viszi el onnan, és a nyirok. A nyirok tehát szintén szemétszűrő, szállító rendszer.

 

Méregtelenítés:

 

Hatékony nyiroktisztítókat lehet már kapni több helyen is, vannak kifejezetten nyirokmasszázsok, de ezt nagyon körültekintően lehet csak alkalmazni, a betegség természetéhez mérten.

 

A tüdő

 

Bármilyen furcsa, de a csodálatos tüdőnkről is rendszeresen megfeledkezünk, pedig ő is egy olyan szervünk, ami nagyon sok mérget beszív, kezdve az elhasznált szobai levegőtől a városi szmogig, a külváros gyárkémény füsttől a kipufogó gázokig, és a háztartásban használatos klórgázt gőzölgő tisztítószereken át a parfümök, légfrissítők, és a dohányfüst nem éppen kellemes illatáig. Jó lenne mindezt kizárni, de hát ebben élünk, és ha már másképp nem megy, akkor legalább a dohányfüstöt, a klórgázokat, és a parfümök, dezodorok, légfrissítők fránya illatfelhőjétől kíméljük meg magunkat. A gyógyszertárakban kapható száz százalékos illóolajok egészséges és finom illatot biztosítnak lakásunkban, gyakran szellőztessünk, reggel, és este lefekvés előtt, a friss levegő sokkal gyorsabban felmelegszik. Emellett egyetlen napot se hagyjunk ki, amikor nem megyünk ki a levegőre sétálni, levegőzni.

 

Méregtelenítés:

 

Sose feledjük, hogy a legjobb méregtelenítés a tiszta légzés. Ez annyira ki tudja tisztítani a szervezetet, hogy azt szavakkal elmondani sem lehet! Alapja a jógalégzés, ami bárhol, bármikor alkalmazható. Ehhez pusztán pár perc nyugira van szükségünk.

Első lépés: kifújjuk az összes levegőt a tüdőnkből, közben azt képzeljük, hogy az egész testünkből kipréseljük. Ez kb. 4 másodperc, utána, beszívjuk ugyanennyi ideig, majd benn tartjuk, és újra kifújjuk. Tehát: kifújással kezdünk: - beszív- benn tart – kifúj - megtart…

Helyezkedj el kényelmes egy fotelban anélkül, hogy hátradőlnél. A hátad tartsd egyenesen. Fújd ki teljesen a levegőt, majd lassan szívd tele a tüdőd. Tartsd vissza a levegőt mindaddig, amíg jól esik, aztán végezz lassú kilégzést. Üldögélj így egy-két percig. Esetleg könnyű szédülést érezhetsz, de aggódj, mert ez így van jól. Oxigénhiányhoz szokott agyad ekkor töltődik fel friss energiával, a szédülés hamar elmúlik. Ismételd ezt a három-négy alkalommal. Naponta végezd el a gyakorlatot.

A másik, játékosabb eljárás, ha léggömböt fújsz fel, többször egymás után.

 

A bőr

 

A bőrről, mint a legnagyobb méregtelenítő szervünkről aztán végképp elfeledkezünk a hétköznapok során! Pedig az ő feladata, hogy a verítékezéssel eltávolítsa a mérgeket, és a bőrünk lélegzik! Ha valakit légzáró fóliába burkolnánk, hiába kapna levegőt az orrán, és a száján, megfulladna!

Bőrön keresztül eszméletlen mennyiségű méreg képes bejutni a szervezetbe a tisztítószerekkel, és egyéb kozmetikumokkal, a vízzel, a levegővel, stb. Ha eltömődnek a pólusok, akkor pedig nem tudja ellátni a feladatát, és képtelen lesz kiválasztani a felhalmozódott toxinokat a verítékezéssel, és a bőrlégzéssel.

 

Méregtelenítés:

 

Felejtsük el a klóros vizet, használjuk természetes szappant, fürödjünk szódabikarbonátos kádfürdőben, vagy citrommal, és 100 százalékos természetes illóolajokkal. Tehát nézzünk körül otthon, és dobjunk ki mindent, ami nem természetes!

Bőrápoláshoz fenomenális az extra szűz olíva olaj. A fürdés, a hajmosás, és a testápolás megoldható minden olyan dologgal, ami egészséges, és ehető. Arcpakolásnak például a tojás kiváló olíva olajjal, vagy citrommal kikeverve.

A bőrmirigyekben felhalmozódott toxikus anyagok nem mindig választódnak ki a bőr felületére, egyszerű tusolással nem lehet őket eltávolítani. A szervezetben maradó toxinok bőrbetegségeket okozhatnak, és az egész testben a nehézkesség-, kényelmetlenség-érzést keltenek.

A szauna után csodálatos könnyűséget érez az ember. A forró gőz felgyorsítja az anyagcserét, kitágítja a pórusokat, és ez által eltávolítja a felhalmozódott szennyeződést.

Ha ellenjavallt a forró gőz (terhesség, magas vérnyomás miatt, stb.) akkor otthon tedd következőket:

Engedj a kádba meleg vizet, és oldjál fel benne másfél kiló közönséges konyhasót, fürödj ilyenben hetente egy-két alkalommal, de mindenféle rendszer nélkül is megteheted, amikor úgy érzed, hogy meg akarsz szabadulni a toxinoktól. A sós víz – amely tulajdonképpen nátrium klorid oldat – minden kiszív a pórusokból, ami nem oda való. Ne felejtsd el az ilyen sós fürdő után tusolással leöblíteni magadról a kioldott szennyeződéseket.

 

A takarítást megoldhatjuk a mérgező tisztítószerek helyett ősanyáink praktikáival, szódabikarbonáttal, ecettel, sóval, citrommal. A mosószert cseréljük le, és öblítsünk ecettel. Az ecettől a ruháknak finom illata, puha tapintása lesz, ami fertőtlenít, semlegesíti a mosószerben lévő lúgot, és a mosógépet is megóvja a vízkövesedéstől, emellett nincs semmilyen mellékhatása a bőrünkre.

 

Az ízületek

 

Méregtelenítés:

 

Önts 5 grammnyi babérlevélre 3 deci vizet, és gyenge lángon forrald 5 percig, hogy eltávozzanak belőle a vesét irritáló illó olajok. Ezután vedd le a tűzről és a babérlevéllel együtt öntsd termoszba, majd hagyja állni 3 órát. Az így kapott főzetet fogyasszad apró kortyokban három napon át. Étrend ezalatt igyekezzék közelíteni a vegetáriánus koszthoz – minél kevesebb húst eszel, annál jobb. A kúrát ismételd meg egy hét múlva.

 

Az érrendszer

 

Méregtelenítés:

 

Erre leginkább azoknak van szükségük, akiknél zsír vagy elmeszesedett lemezkék rakódtak le az érfalakon, melyek szívfájdalmat, magas vérnyomást, agyi vér elégtelenséget okoznak.

A recept tibeti orvosoktól származik, időszámításunk előtt a IV. századból.

Készíts keveréket tíz-tíz deka kamilla, orbáncfű, homoki szalmagyopár virág és nyírfalevél hozzáadásával.

Kávéskanálnyi keverékből 2-2.5 deci vízzel készíts teát, 15-20 percig hagyd állni, majd tegyél hozzá egy kávéskanál mézet és idd meg. Reggel és este fogyassz a teából mindaddig, míg az el nem fogy.

 

Fentiekből kiderül, hogy a méregtelítés bizony komplex feladat, amely életünk minden területére ki kell, terjedjen, és egy hirtelen ötletnél bizony jóval összetettebb feladat!

 

Mindemellett egyidejűleg ajánlom a gondolat nagytakarítást, a pozitív gondolkodást, az energiagyógyászatot, agykontrollt, reikit, prána energiát, kinek mi jön be…

 

A tisztítás, az immunerősítés, a méregtelenítés, lúgosítás, és hiánypótlás mellett tegyünk rendet a fejünkben, a lelkünkben, gondolatainkban, változtassunk hozzáállásunkon!

Azt már sejtjük, hogy teljes lényünk nem ér véget a testünk határainál, a testünk a szellemünk vetülete, mint tudjuk az anyagi valóság csupán illúzió, és azt a tudat teremti meg!

Fényből, hangból, energiából.

 

Mert, mint Buddha mondta:

„Nem vagyunk mások, csupán gondolataink eredményei!”

 

A vastagbéltisztításra érkezett egy válasz:

 

„A vastagbél tisztítására ajánlott heteken keresztül napi 3x végzett önbeöntözést minimum felesleges, de inkább káros önkínzásnak érzem. A vastagbél tükrözésére 1 vagy két adag erősebb hatású hashajtót szokás adni, melyet követő másnap a vastagbél rendszerint "ivóvíz tisztaságú", de legalábbis vastagkolbász töltésére alkalmas. Semmi zegzug, meg kakás sarok, esetleg csak kevéske epe a vékonybélből. Ha vannak a bélfalon rendellenes vak béltasakok (divertikulumok), ott valóban megrekedhet néhány nyuszibogyó, de semmi több. Tehát egy néhány száz forintos 1 napos hashajtással tökéletesen kitakarítható a vastagbél. Minden további manipulációt felesleges időpocsékolásnak vélek ez ügyben.
Természetesen a belső megtisztulás és megkönnyebbülés rítusának részeként elképzelhető az önbeöntés, én mégis úgy érzem, hogy ha a lelki tisztába tétel a cél, akkor nem feltétlen okos dolog heteken keresztül a kakival küzdeni. Egy masszív hashajtás után sokkal inkább fordítanám figyelmemet a további nyálkásodást megelőző helyes étrendre, a többi tisztítókúrára, és a belvilágomat naponta százával szennyező negatív gondolatok módszeres kigyomlálására.”

 

A vastagbéltisztítás természetgyógyászok szerint hashajtással nem megoldható! Én nem tudom, mert nem látok bele, bár a gyakorlatom során láttam vastragbéltükrözést is. Lehet, hogy a lerakódott nyák, ami összetapasztja a picinyke bélbolyhokat olyankor nem látszik, vagy nem tűnik fel…
Ezt a beöntő kúrát nekem javasolták, azt mondták tíz nap alatt olyan tiszta lesz mindenem, mint a patyolat! Ne feledkezzünk el az évtizedekig rakódó nyákról, amit bizony egy élő, használatban lévő vastagbélről elég nehéz lehet letakarítani. (anyagi szinten)

Sajnos nem mindenki tart ott, hogy akkora legyen a hite, hogy tudja, minden energia, és megoldható szellemi szinten, van, akinek anyagi gyógymódok, kézzel fogható dolgok is kellenek, hogy elhiggye, hogy gyógyul, és tesz valamit saját magáért…

Én nem végeztem el ezt a beöntő kúrát, mert úgy vagyok vele, ha szellemi szinten bármilyen szervet, szívet, vesét, eret lehet tisztítani/cserélni, akkor vastagbelet is.

Olvastad „Beáta Bishop: Ideje van a gyógyításnak” című könyvét?
Na, aki azt a kúrát végigcsinálja, megérdemli, hogy 1000 %- ban meggyógyuljon. Abban is nagy hangsúlyt fektettek a 180!!!!!!!!! Igen, minimum 180 napig tartó kávébeöntésekre! Na, ezt a kúrát beöntések nélkül végeztem…

Abban pedig igazad van, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a bevitt tápanyagra, ami nem nyákosít, mint az ilyen beöntésekre, és válogatott önkínzásokra!

Véleményem szerint a hirtelen nagy erőkkel elvégzett méregtelenítésnek semmi értelme, ha utána ugyanúgy szándékozunk folytatni az egészet, mint ahogy, és amikor abbahagytuk. A méregtelenítés egy ÉLETMÓD, tehát innentől kezdve egy másik életet kell élnünk, más életmódot folytatnunk!

 

Egy másik kérdező:

 

Olvasom névtelen írását, és valamit nem értek, azt, hogy a rák a szellem, a test és lélek betegsége. Pontosan mit jelent ez?

 

Válaszom:

 

Tulajdonképpen minden betegség a lélek üzenete, mert ha itt a földön nem azt tesszük, ami a feladatunk, a sorsunk, akkor a lélek csak így tud üzenni számunkra!

A rák egy olyan lelki eredetű betegség, ami elsősorban az önelfogadásban, és az önmagunk szeretetében bekövetkezett zavar üzenete. Ha ezt sikerül felismerni, akár minden krucifix nélkül is meggyógyul magától, mert hallgattunk a szóra, meghallottuk az üzenetet és változtattunk! Már ezerszer meséltem nektek arról a férfiról, aki olyan súlyos leukémiás volt, hogy azt mondták az orvosok, menjen haza, hat hete van és vége. Azt gondolta, jól van, akkor az utolsó hat-hetet annak szentelem, amit mindig szerettem volna!
Bevonult a buddhista szerzetesek közé és az életét a tigrisek megmentésének szentelte!

Kb. fél év múlva jutott eszébe, hogy még él, és az egy év múlva elvégzett kontrollon minden negatív volt!

Ezt akkoriban csodaként, szenzációként hirdette a tévé egy dokumentumfilmben!

De vizsgáljuk csak meg, miért is gyógyult meg a férfi?


Nem azért, mert buddhista lett, és nem azért, mert a tigrisek megmentéséért dolgozott, hanem azért, mert végre azt tette, ami az ő dolga volt a FÖLDI életében! Hallgatott a hangra! Jól érezte magát, a saját útját járta! Szerette azt, amit tett, és azzal egy időben elfeledkezett a közvetlen életveszélyről!

Ezt kellene tennünk mindannyinknak, és nyoma sem lenne a sok betegségnek!

Persze, tudom, most azt mondjátok, de el kell tartanom a családomat, nem vonulhatok el Tibetbe, meg hasonlók…

Ez igaz, de ha bennünk, legbelül, legmélyen minden megváltozik, a hozzáállásunk, a szemszögünk, ha legalább elfogadjuk azt, akik vagyunk, és megelégszünk azzal, ami van, azzal már becsüljük is azt a testet, és helyzetet, amiben élünk! És a legszegényebb, legkilátástalanabb helyzetben lévő ember is GYŐZHET!!!!!!!!!!!!!

Ha nem tudunk változtatni, akkor miért ne szerethetnénk meg?

Szeresd a poklot, és máris tiéd a Mennyország! (mint a kettő bennünk van, legbelül)

 

A szellem, az a tudat. Ha az érzelmeidet elfojtod, egy idő után megjelenthetnek a testi bajok.

A szellemeddel/tudatoddal hathatsz az érzelmeidre, hogy ne negatív beállítású legyél. Prána, jóga, agykontroll… stb