12. A cukor a szeretet jelképe

2014.05.29 09:36

A cukor a szeretet jelképe

 

Május 26. : Nem is tudom, miért, de egyszer csak beugrott, hogy mi emelhette meg a vércukor szintemet, amikor hat évig tökéletes volt. Az jutott eszembe, hogy esetleg a tej, és ez egyre jobban elhatalmasodott a gondolataimban. Igen, hiszen hypoglikémiánál a tej a leghatékonyabb szer. Amikor érzed, hogy rosszul vagy, mert leesett a cukrod, gyorsan iszol egy pohár tejet és rendeződik. Hát akkor ez a tej abban az esetben is emeli a vércukorszintet, amikor nem azért fogyasztod.

Nagyon szeretem a tejet, főleg a kakaót, amit hat évig nem ittam. Mostanában pedig elhatalmasodott a minden reggeli kakaóivás. Persze natúr, cukor nélkül. Ezt megrögzötten naponta csináltam, s ha tehettem, bármikor tejet, vagy kakaót ittam.

Beszéltem egy ismerősömmel, aki egyébként konkrétan betegeket ápol és nem hisz a szeretethiány miatt kialakuló cukorbetegség elméletben. Amikor megtudta, hogy ezt csinálom, szinte természetesnek vette, hogy a tej és a kakaó kicsinálta a hasnyálmirigyet. Ugyanis ketten együtt hatékony csapást mérnek szegény mirigyre, ami nem sok mindent bír ki. Meglehet az ember a szeretethiány miatt kényszerül rá az ilyen ételek fogyasztására, hogy végül a fizikai tünet is jelentkezzen.

Érdekes egyébként, hogy a cukor, azaz a szénhidrát pontosan a szeretetet szimbolizálja, képviseli, vagy adja tovább.

Gondolj bele: Mit kap a kis unoka, ha megérkezik a nagyi?

Csokit, cukrot, süteményt.

Ha rokonokat, vagy ismerősöket várunk, akiket szeretünk, vagy a szeretetünket próbáljuk kifejezni feléjük, süteményt sütünk, vagy bármilyen más édességgel kedveskedünk. A cukor tehát a szeretet egyfajta jelképe.

Miért is alakult ez így az évek során?

Az emberi fizikai test köztudottan szén alapú organizmus. Evidens tehát, hogy a szénhidrátokat szereti, hiszen abból épül fel a teste. A szénhidrát a cukor, a cukor a szeretet. Ha szereted önmagad és a másikat, akkor táplálod a tested/ a testét, hogy minél tovább veled maradjon fizikai önvalójában is.

Cukorbetegség esetén tehát a betegeket attól fosztják meg, amire a legnagyobb szükségük lenne, a szeretetre. Ez vonatkozik az önszeretetre is. Mert ha önmagad nem szereted, akkor produkálhatsz ilyen tüneteket, hogy felhívd saját magad számára önmagadra a figyelmet. A tünet azt üzeni, törődj magaddal, szeresd önmagad. Ehelyett elmész az orvoshoz, ahol olyan diétát kapsz, amely megtiltja a cukrot számodra, ami a szeretet jelenti, azaz amivel pótoltad a hiányzó érzést. Vagyis, ha nem figyelsz, még mélyebbre süllyedhetsz ebbe a mocsárba.

Természetesen nem a cukorfogyasztással kellene pótolni a szeretetet, hanem őszinte és igaz érzésekkel.

Ezt kell elsajátítani…

Nos, 27. – től csökkentettem a tejfogyasztást… nem iszom kakaót reggelente…