A rák okai

2018.04.23 13:00

A rák okai

 

Az interneten keringett egy cikk a rák okairól, ami heves vitát váltott ki a kommentezőkből. Igaz, a cikkíró szenzációhajhász címet adott neki, „Ez a rák valódi oka. Nem akarják az orvosok, hogy rájöjjünk az igazságra, hiszen akkor jobban odafigyelnének magukra az emberek, és jóval kevesebb rákos beteg lenne, azzal viszont hatalmasat buknának a gyógyszergyárak.”

Nos, valójában szerintem egyik orvos sem azért választja ezt a nemes hivatást, hogy aztán orvul rájöjjön a halálos betegségek okaira és azt jól eltitkolja az emberek előtt, pusztán önös érdekből, hogy legyen elég páciense. Persze, az orvosok is emberek, bizonyára akad közöttük olyan, akinek a pénz fontosabb, mint az emberek élete. Akkor sem lehet ilyet általánosságban kijelenteni róluk, holott én is ismerek olyan orvost, aki letörten közölte a beteggel, hogy sajnos nem leukémiás, így nem adhat neki kezelést, amely után vélhetően tetemes jutalék jár. Nyilván a hagyományos orvosok célja sem az, hogy bárkit is eltegyenek láb alól. Nekem is többször megmentették az életem, amiért hálás is vagyok, sőt látványosan örültek, mikor sikerült életben maradnom. Azért abba is bele lehet gondolni, hogy vannak olyan profitorientált cégek, akiknek semmi nem számít, csak a haszon. A nagy ipari cégek persze nem gondolnak az emberre…

A másik tábor pedig az orvost támadta, aki anno onkológus volt, aztán kiugrott és most nagy vitaminhálózata van.  Feltett szándéka, hogy széles körben elterjeszti az ismereteket, felvilágosít és elérhetővé teszi az alternatívákat, nevezetesen a nagy dózisú vitaminokat. Ezért viszont szembe kellett néznie a gyógyszergyárak, a gyógyszermaffia és egyéb hivatalok támadásaival. Rengeteg pert akasztottak a nyakába és a rosszindulatú emberek persze azonnal ellene fordultak. Vádolták a személye, a vallása és a cége miatt is. Holott csak köszönhetnénk neki, hogy van, lehet más választásunk. Ha bárki céget alapítana, bizonyára nem adná ingyen a termékét. Minden tiszteletem az övé és a harcé, melyet magára vállalt. Nem semmi úttörőnek lenni ilyesmiben. Nálunk köztudott, ha valaki megpróbál másképp segíteni a tömegeken, azt megtámadják minden oldalról. Rengeteg alternatív orvos és természetgyógyász kényszerült szembenézni efféle vádakkal, sőt pénz- és börtönbüntetéssel is fizettek jóindulatú felfedezéseikért. Másoknak külföldre kellett vinni a találmányukat, hogy azután sokszoros áron juthassunk hozzá itthon.

Az orvos véleményével a rák okairól maximálisan egyetértek. A rák lelki betegség, amely az egyén számára egy megoldhatatlannak tűnő traumával kezdődik. Ezt bizony már harminc évvel ezelőtt is tudtuk, mégis egyre többen betegednek le. Ez nem úgy van, hogy jól megmondjuk az embereknek, hogy a rák lelki okok miatt fejlődik ki, és ha ezt mindenki tudja, nem lesz több beteg. Sajnos pont a lelki okokban nem lehet hazudni. Ha magunk alá kerülünk, és nem jutunk túl rajta, bizony táptalajt nyújtunk az efféle halálos kórnak. Ha kifejlődött, már nehezebb gátat szabni neki, hát még visszafordítani. S ha sikerül is, pillanatok alatt újrateremthetjük. Egyszerűen sem az életmódunk, sem a táplálkozásunk nem támogat minket az egészég megtartásában. „A rák nem más, mint a szervezet egy furcsa reakciója arra, hogy az adott helyzetben az ember éltető céljai megszűnnek. Ilyenkor az éltető, boldogító célok hiányában az ember, mint szellemi lény, abbahagyja a saját jövője teremtését. A test erre reagál és egyfajta “rossz” segítségként átveszi a jövő teremtését azzal, hogy bizonyos sejteket fokozott szaporodásra késztet.” Megoldás? Új célok, boldogító célok kitűzése, élet és szemléletmód váltás. Ezt nem lehet lebombázni holmi kezelésekkel.

Most döbbentem rá, mi lehetett az oka annak, hogy én is visszaestem. Fiam, látván, hogy jobban vagyok, többször hangoztatta, inkább lenne rákos, mert azt könnyebb legyőzni. Azon tűnődtem, hogyan győzhetném meg az ellenkezőjéről. Lám, bemutatót tartok, melynek talán most csúnya vége lesz, ha nem történik egy nagy csoda, mert mindenki már csak abban bízik.