A nyirok ödéma lehetséges lelki okai

2016.06.01 12:59

Május 23. : Természetgyógyász barátnőm ajánlotta: A voltaren retard 75 mg, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és izomlazító, napi 1, maximum 2, ha indokolt. Az összetétele, mint a diclofenac-nak csak nem marja a gyomrot, min 5 napig szedni, ennél jobbat ami nonszteroid nem tud ajánlani, ami gyors hatású. A bursitist kimozgatással szokta kezelni, hogy kenődjön az ízület, kicsit rángatni kell, hogy megnyíljon az elzáródás, jó bátran, nem szokott jól esni. Ma rohantam a patikába, de nem adták ki recept nélkül. Az orvosi rendelőben megtudtam, hogy a Voltarent a szív-és érrendszeri betegeknek (magas vérnyomás) nem szabad szedni, mert agyi infarktust és szívinfarktust okoz! Növeli a vérrögösödést! Az aszpirin gyomorvérzést okoz és kinyírja a vesét. A metformin tartalmú vércukorcsökkentők csökkentik a TSH hormon szintet, és ha ezt jód tabletta szedésével akarod meggátolni, jobb, ha tudod, hogy a jód kiüti a gyógyszert, olyan, mintha be sem vetted volna. Háromnál több táplálékkiegészitő már káros. Az ember nem tudja, mi a jó. Tévelyeg a sok minden vacak között, miközben gyógyulni szeretne. Ma a voltaren helyett apranax nevű fájdalomcsillapító- és gyulladáscsökkentőt vettem be. Jé, tudtam aludni!

Május 24. Ma ritex oldattal dunsztoltam be a vállam, a könyököm és az ujjaim. Na, ez aztán elkábította a kezem! Nem érzem.

Május 30. : Máig ettem a fájdalom csillapítót-gyulladáscsökkentőt. A karom egyre jobban fáj, őrjítő, mintha tépnék lefelé. Feküdni sem bírok, mert akkor is le akar szakadni. Elfogyott a 2. doboz Lymphkatív kapszula, nem is kezdem el a 3.-at. Elég volt belőle, amióta szedem, egyre rosszabb a kezem. Lebénult a mutató- és a hüvelykujjam. Nem tudok írni, gyufát gyújtani, varrni, fülbevalót kivenni, semmit, amihez finom mozgás és egy kis erő kell. Se hagymát szeletelni, se krumplit pucolni, se tejet kibontani, se dobozokat, üvegeket. Semmit! Őrület, nem bírom tovább!

Június 1. : Úgy tűnik, a nyirok ödéma kiverte a biztosítékot mindenkinél, legyen az orvos, asszisztens, szakorvos, vagy más – önmagát gyógyítónak kikiáltott – személy. Ennél a pontnál mindenkinek kútba dőlt a tudománya. Nem akarnak vele foglalkozni, vagy csak lemondtak rólam, oldjam meg egyedül. Persze, tudom, hogy ez az én dolgom, és hogy nekem kell megoldanom, mert bennem van a válasz, nekem üzen, de azért jó lenne, ha valaki tudna segíteni, legalább irányt mutatna, biztosan nem én vagyok az egyetlen ilyen ember a Földön. A hivatalos orvostudomány kikiáltotta rákos áttéteknek és jobb híján meg akarják mérgezni, vagy el akarják égetni. Vajon miből gondolják, hogy attól jobban leszek? Épp ma beszéltem egy hölggyel, aki elmondta, hogy úgy eszébe jutottam nemrégiben. Az apósának pajzsmirigy- és nyirokrákja volt és persze elvállalta a „hivatalos” kezeléseket. Kezdetben örültek is, mert látványos volt, ahogyan a hatalmasra dagadt nyaka szépen lelohadt, vagyis elmúltak a daganatok. (Az ám, csak, mint tudjuk, olyankor pont az egészséges sejtek égnek el, és a tömény daganat sejt koncentrátum marad meg.) A szegény férfi aztán hamarosan mégis meghalt. Erről jutottam eszébe a hölgynek, hogy én még kilenc év után is élek, az apósa meg már jóval utánam kezdte és rég halott.

Ismét írtam pár gyógyítónak, akik közül az egyik küldött pár lelki okot, hogy tanulmányozzam, melyik igaz rám.


A nyirok ödéma lelki okai

 

Tudjuk, mi az ödéma, akkor jön létre, ha az erekben, illetve a nyirok utakban felborulnak az áramlási viszonyok, és torlódik a keringő folyadék, a véredényekből folyadék lép ki a környező szövetekbe. A folyadék túlnyomó része víz, elenyésző része fehérje, sejt vagy sejtalkotórész. A bőrben, a nyálkahártyában és kötőszövetben jellegzetes, fájdalmatlan duzzanatot okoz, ha megnyomjuk, az ujj benyomat jó ideig megmarad. Nem így a nyirok ödéma esetében, ott savós folyadék lép ki a szövetek közé, az sokkal veszélyesebb, mert több hordalékot, azaz szemetet tartalmaz. A víz sok esetben, testüregekben gyülemlik fel. A tüdőben és az agyban fellépő ödéma létfontosságú funkciókat gátol, ezért életveszélyes. Az ödéma leggyakoribb kiváltó oka a keringési zavar következtében fellépő vértolódás, pangás, a keringési zavar hátterében szívelégtelenség, szívinfarktus, egyéb elváltozás, gyulladás, visszértágulat áll. Az elégtelen keringés akadályozza a vér visszaáramlását az alsó végtagokból, a vér pang, az érpályából folyadék lép ki a szövetek közé, a lábszár megdagad. A szervezetben visszatartott fölösleges víz tovább terheli a keringést, illetve a szívet, és tovább fokozza az ödéma képződést. A folyamat önmagát erősíti. Ha szívelégtelenség miatt a tüdőben keletkezik ödéma, súlyos, akut életveszélyes állapot, légzési elégtelenség, keringés-összeomlás lép fel. Az ödéma oka sok esetben a szöveteket roncsoló mechanikai inger-sérülés, ütés, nyomás is lehet. Hátterében a vese-, a máj működési, s igen gyakran a só- és vízháztartás zavara áll. Ha a keringő vérből valamilyen só vagy fehérje hiányzik, megváltoznak, a vér fizikai és kémiai tulajdonságai. Nőknél a hormonháztartás zavara is okozhat ödémát. A máj, tüdő vagy vesekárosodás okozta hasüregi folyadékgyülem nagyon veszélyes: minél előbb kezelni kell az alapbetegséget. Az ödéma tehát a folyadék beszivárgása a szövetek közé. A testnedvek az érzelmeket szimbolizálják, lehet, hogy visszatartom, vagy elnyomom a belső érzéseimet. Korlátozást érzek az általam vágyott dolgok elérésében. Ez csalódást okoz. Vagy valakibe görcsösen kapaszkodom. Ha a nyirok ödéma a kézen alakul ki, el kellene dobni, amire nincs szükségem. De szépen „van mondva”, de jó lenne, ha tudnám, mi az!