A megfejtés

2017.10.24 06:46

A megfejtés

 

Az emberek fő kérdésére, vajon meddig élhetünk, sokféle magyarázat született. Megfigyeltük, ha itt az idő, senki sem képes megmenteni az életét, ha viszont még nem jött el, agyon sem lehet verni, mindent túlél az illető. Persze ez azért ettől egy kicsit bonyolultabb folyamat.

Eddig is számos cikkben taglaltam, hogy a betegség üzenet a lélektől. Saját megfigyelések alapján rájöttem, hogy mindenkinél vannak kilépési pontok, sőt, nem is egy, vagyis lehetőség a távozásra. A rák pont egy ilyen „betegség”. Kilépési pont, lehetőség a távozásra, de nem biztos, hogy távozunk, mert ha úgy döntünk, akár még maradhatunk is. Azt is megfigyeltem, hogy amikor itt a vég, kérhetjük, hogy hamarabb bekövetkezzen, kevesebb szenvedéssel járjon.

Természetesen nemcsak írom a tapasztalatokat, hanem olvasok is a témában. Most egy ilyen cikk választ adott számos dilemmámra. A karmikus múltunk szimbólumokkal üzen számunkra, lenyomatokat hagy ebbéli életünkön, betegségek formájában jelentkezik a fizikai testünkön. Döbbenten olvastam, mit jelent, ha valakinek folyton a jobb oldalon jelentkeznek a betegségek. Az ilyen illető előző életében szenvedélyes érzelemmel kötődött egy férfihoz, akitől fájdalmas lelki sérülést szenvedett el. Tehát előző életbeli gyötrelmek miatt szenvedek most. A cukorbetegség szintén előző életbeli viszonzatlan szerelem, szeretethiány miatt is kialakulhat. A látáshiba a harmadik szem képességeit hivatott fejleszteni.

Az ember azért születik a Földre, hogy szellemileg fejlődjön. Tehát az, hogy ki meddig élhet, attól is függ, milyen feladatot kap és ahhoz mennyi idő adatik. A jól kidolgozott életterv ellenére azonban sokan elcsábulnak. Nagy a kísértés az anyagi világban és néha letérnek az útról, amiért jöttek. Egy bizonyos kilengés meg is engedett, azonban ha túllépi a határt, letér az útról, akkor a sors, ébresztő jelleggel jelzéseket küld. Először finomabb megpróbáltatásokkal kezdi, majd egyre durvábbakkal folytatja. Végigjártam a lépcsőfokokat, erről szól ez az egész kötet. Ha még akkor sem vagyunk hajlandóak ébredni, változni, változtatni, akkor két eset lehetséges: vagy egy szenvedésekkel teli élet következik, vagy a halál. Az asztrológiai képletekben világosan látszanak az efféle kilépési pontok. Ilyenkor lehetséges a halál, de nem biztos. Ez az egyén választásától függ. Ilyen esetben az idő előtti halál megváltásnak számít. Az illető már nem képes szellemileg tovább fejlődni, ezért megmentik attól, hogy esetleg visszaessen. Hogy ki mit hoz ki a lehetőségeiből, az már az ő szellemi szintjétől függ. Ha az ember igyekszik minél jobb életet élni, minél inkább teljesíteni a feladatát, könnyebbé válik az élete és a hossza is kitolódhat. Ha jó ütemben halad és a rendelkezésére álló idő előtt teljesíti a feladatát, abban a kegyelemben részesülhet, hogy még ebbéli életében tovább léphet egy szinttel. Akár két inkarnációra való feladatát is elvégezheti egy inkarnáció alatt.

Hm. Nahát! Mindig szerettem a kihívásokat, imádtam a leckéket, szerettem túlteljesíteni a tervet. Lehet, még azért élek, mert most jön a másik inkarnációs lecke és azt bevállaltam? Vagy épp letértem a számomra kijelölt útról és azért szenvedek ilyen látványosan és kibírhatatlanul? Ha szép, hosszú életet szeretnék, önmagam folyamatos szellemi fejlesztése során érhetem el. Az örök élet tanításain keresztül. Ha beépítem az életembe, folyamatosan kapcsolatban állok az örökléttel, akkor az öröklét birodalmából folyamatosan életerőt kapok. A földi élet az anyaghoz tartozik, az anyagot az örökéletű, halhatatlan szellem hozza létre. Az életem hossza a szellemi törekvéseimtől és az itteni cselekedeteimtől függ. Aki szívvel-lélekkel teljesíti a földi feladatát, azt a tenyerén hordozza a kegyelem és még a legnehezebb helyzetekből is kiemeli, hogy minél több szellemi eredményt érhessen el, egyetlen födi élet alatt. Várom, hogy kiemeljen a kegyelem ebből a mérhetetlen szenvedésből, hogy végre tovább léphessek és folytathassam a szellemi eredmények elérését földi utamon!